Το Κόκκινο Ποτάμι – Τραγικό φινάλε

Μοιραστείτε το

Λίγο πριν το τέλος της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», οι εξελίξεις αναμένεται να μας συγκλονίσουν. Καθώς οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι µε το πιο τραγικό τέλος.

Την Κυριακή 12 Ιουλίου και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, θα παρακολουθήσουμε τα τελευταία δύο επεισόδια


Η αρχή του τέλους

Μετά τον φρικτό θάνατο του Μητροπολίτη Θεόκλητου, ξεκινάει η αρχή του τέλους για τους πρωταγωνιστές της δραματικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη.

Η Χρυσάνθη, με άλλους κατατρεγμένους, καταφεύγει μαζί με το παιδί της Ιφιγένειας και του Μίλτου στο μοναστήρι που είναι η Λουσίν. Οι δυο γυναίκες γνωρίζονται και η Λουσίν συγκλονίζεται μόλις μαθαίνει ποιας είναι το παιδί. Την ίδια στιγμή, μέσα στην εκκλησία που είναι έγκλειστες με όλους τους άλλους, η Σοφία εξομολογείται στην Ιφιγένεια ότι δεν θα αντέξει άλλο.

Λίγο μετά, ο Μουράτ και άλλοι εξαγριωμένοι Τούρκοι πετούν στουπιά με φωτιά μέσα στην εκκλησία για να τους κάψουν. Ο Χότζας τρέχει με την Ειρήνη να τους σώσει και μετά από σύγκρουση με τον Μουράτ ανοίγει την πόρτα. Όταν βγαίνουν όσοι δεν πέθαναν, η Ειρήνη βλέπει έκπληκτη την μάνα και της αδελφή της και οι τρεις γυναίκες αγκαλιάζονται μετά από καιρό. Μόνο που η Σοφία δεν αντέχει μετά από τόσες κακουχίες και λίγο αργότερα πεθαίνει.


Θέμης Παυλίδης

Στα τελευταία επεισόδια θα δούμε τον Θέμη Παυλίδη (Αργύρη Πανταζάρα) να κάνει το μεγάλο δραματικό «άλμα» προς τη δική του ελευθερία! Το παλικάρι του Πόντου, πολιορκημένο από τους Τσέτες σε μια σπηλιά και αφού του έχουν τελειώσει οι σφαίρες και τα πυρομαχικά, βλέποντας τους Νεότουρκους να πλησιάζουν σκοτώνει τη γυναίκα του Βασιλική (Χαρά Μάτα Γιαννάτου) και μετά στρέφει το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτονεί, για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι περισσότεροι κάτοικοι στην Αμισό (Σαμψούντα) προτίμησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, παρά να παραδοθούν στους Τούρκους. Κάνοντας πράξη το «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» του ποιητή Ανδρέα Κάλβου.

Ποια είναι η τύχη, όμως, του αδελφού του Μίλτου;


Μίλτος Παυλίδης

Ο Μίλτος Παυλίδης, ο πρωταγωνιστής της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», που τον υποδύεται μοναδικά ο σπουδαίος ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης, ως άλλος τραγικός ήρωας, που ξεπερνά τη μοίρα του, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά σαν να χορεύει τον Πυρρίχιο χορό και θα πέσει στο ποτάμι φωνάζοντας «Ζήτω ο Πόντος!».

Με τα πολυβόλα των Τούρκων να θερίζουν σαν στάχυα 700 νέους Ποντίους, με τα κορμιά τους να πέφτουν με παφλασμό στα νερά του Έρμου ποταμού, ο Μίλτος «φεύγει» ως αληθινός ήρωας!

Σύμφωνα με τον Χάρη Τσιρκινίδη, τον συγγραφέα του βιβλίου «Το Κόκκινο Ποτάμι», το τέλος του Μίλτου Παυλίδη, του κεντρικού ήρωα της σειράς, θα είναι φρικτό. Με τον Τούρκο διοικητή να βάζει το σπαθί στον λαιμό του και στην καρδιά του, ενώ όσο τον βλέπει αλύγιστο και όρθιο μέσα στο ποτάμι… τον πυροβολεί και στο κεφάλι!


Το ποτάμι έγινε κόκκινο από το αίμα των Ποντίων που έπεσαν νεκροί στο νερό…

Έτσι αποτυπώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο, γιατί η σειρά του OPEN TV τιτλοφορήθηκε «Κόκκινο Ποτάμι». Καθώς στους τίτλους αρχής και τέλους βλέπουμε εικόνες από ένα ποτάμι που ρέει κατακόκκινο από το αίμα των Πόντιων παλικαριών.

Μοιραστείτε το