Η ζωή του Αγίου Παϊσίου γίνεται τηλεοπτική σειρά

Μοιραστείτε το

Η νέα ιστορική – βιογραφική τηλεοπτική σειρά «Άγιος Παΐσιος», έρχεται στο MEGA. Η ζωή του Αγίου Παϊσίου η οποία γίνεται τηλεοπτική σειρά, είναι μια μεγάλη παραγωγή για τον Αγιορείτη Μοναχό, που ανακηρύχθηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας το 2015.

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» θα κάνει πρεμιέρα στο MEGA, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στις 22:30


Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Ο Άγιος Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1924 η οικογένεια Εζνεπίδη, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων, έφτασε στον Άγιο Γεώργιο στον Πειραιά. Στη συνέχεια πήγε στη Κέρκυρα, όπου και τακτοποιήθηκε προσωρινά στο Κάστρο. Στην Κέρκυρα η οικογένειά του έμεινε ενάμιση χρόνο.

Έπειτα μεταφέρθηκαν στην Ήπειρο, συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα και κατέληξαν στη Κόνιτσα. Ο μικρός Αρσένιος έζησε τα περισσότερα χρόνια του βίου του στην Κόνιτσα. Εκεί τελείωσε το δημοτικό σχολείο και πήρε το απολυτήριο του με βαθμό οκτώ και διαγωγή «εξαίρετη».

Ο Άγιος Παϊσιος αρχικά μόνασε στην Ιερά Μονή Παναγίας Στομίου. Η Μονή βρίσκεται σε μια από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της χώρας μας, στη χαράδρα του Αώου. Ανάμεσα στις απότομες πλαγιές της Τύμφης (υψ. 2497 μ.) και της Τραπεζίτσας (υψ. 2024 μ.).


Υπόθεση της σειράς

Η νέα ιστορική – βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» έρχεται στο MEGA με ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών. Παρουσιάζει τη ζωή του Αγίου Παϊσίου και της οικογένειάς του και καταγράφει την πορεία του προς τον μοναχισμό.

Η ιστορία ξεκινά από τη γέννηση του Aγίου Παϊσίου, κατά κόσμον Άρσενίου Έζνεπίδη, στα Φάρασα της Καππαδοκίας. Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η οικογένεια του μικρού Aρσενίου ξεριζώνεται και παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Eλλάδα. O μικρός Aρσένιος μεγαλώνει στην Κόνιτσα της Ηπείρου με τη γιαγιά του και τη μητέρα του. Οι οποίες του μεταδίδουν τη βαθιά τους πίστη στον Χριστό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Μεγαλώνει με τις ιστορίες για τον Άγιο Aρσένιο και μέσα του φουντώνει η επιθυμία από μικρή ηλικία να ακολουθήσει τη μοναχική ζωή. Το 1945 κατατάσσεται στον στρατό όπου υπηρετεί ως ασυρματιστής. Με την αποστράτευσή του επισκέπτεται το Άγιον Όρος. Σύντομα, όμως, επιστρέφει στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και παραμένει εκεί για τρία χρόνια.

Aναχωρεί οριστικά για το Άγιον Όρος τον Μάρτιο του 1953 και καταλήγει στη Μονή Eσφιγμένου. Έπειτα από τρία χρόνια βρίσκεται στη Μονή Φιλοθέου, όπου γίνεται μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Στέλνει μια φωτογραφία του στη μητέρα του, με την οποία την αποχαιρετά και της λέει… ότι για μάνα του πια θα έχει την Παναγία!

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς

  • Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, ΔημήτρηςΞανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου
  • Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
  • Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
  • Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
  • Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
  • Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
  • Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης.


Παραγωγή – Γυρίσματα

Πρόκειται για μια παραγωγή μεγάλης εταιρείας του κλάδου και τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες της Ελλάδας. Αξιοποιώντας και προβάλλοντας την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τόπου. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Κόνιτσα, στην Αθήνα, στα Ιωάννινα και στο Άγιο Όρος όπου έζησε ο Άγιος Παΐσιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Κόνιτσας, από την πρώτη επαφή που είχε με την ομάδα παραγωγής της ταινίας, πριν μερικούς μήνες, αγκάλιασε το όλο εγχείρημα. Παρέχοντας κάθε δυνατή βοήθεια για την επιτυχία της παραγωγής.Διαβάστε επίσης: Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Μοιραστείτε το