Ο Μανούσος Μανουσάκης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Μοιραστείτε το

Ο Μανούσος Μανουσάκης με αφορμή την επιστροφή του στην τηλεόραση με τη σειρά «Κόκκινο Ποτάμι», μιλάει για το νέο του εγχείρημα. Το οποίο στηρίζεται στο ομότιτλο βιβλίο και μεταφέρει στη τηλεόραση το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μέσα από μία συγκλονιστική ερωτική ιστορία.


Δηλώσεις Μανουσάκη για το «Κόκκινο Ποτάμι»


Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη;

«Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι μια μαύρη σελίδα για τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως κάθε γενο­κτονία και βία που ασκείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Είναι μια μαύρη σελίδα για τη διεθνή και Ελληνική πολιτική της εποχής, που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το βασανιστικό θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Που αδιαφόρησε ή και προκάλεσε το ολοκαύτωμα ενός λαού».


Θα επιχειρήσετε να είστε ιστορικά ακριβείς με αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο;

«Είναι χρέος μας να σεβαστούμε την ιστορία, όχι με το στείρο τρόπο αναμάσησης πληροφοριών, αλλά δημιουργικά. Εντάσσοντας το ιστορικό πλαίσιο στο δραμα­τουργικό οικοδόμημα μας.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς, γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πλούσια από κάθε φαντασία. Είναι αδύνατον και για την πιο γόνιμη και δημιουργική φαντασία να συλλάβει το τι έγινε τότε. Η πραγματικότητα είναι πλουσιότερη από κάθε εφεύρημα της φαντασίας. Η πιστότητα στα ιστορικά γεγονότα είναι το όπλο μας και η υποχρέωση μας.

Όλα αυτά, μέσα από τον καταλύτη της μυθοπλασίας, μέσα από μια καταλυτική ερωτική ιστορία. Που δοκιμάζεται από τα γεγονότα, μέσα από δύο οικογένειες που βιώνουν το δράμα του Ελληνισμού της εποχής».


Επιδιώκετε να φέρετε κοντά σας κοινό που δεν βλέπει τηλεόραση;

«Επιδιώκω να συζητήσω και να κάνω παρέα με το κοινό».Η νέα δραματική σειρά εποχής «Κόκκινο Ποτάμι» την οποία σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης, θα προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν (Φθινόπωρο του 2019), μέσα από τη συχνότητα του OPEN TV. Ενώ θα ολοκληρωθεί σε 30 επεισόδια.


Μοιραστείτε το