Ποντιακή σούπα από την Ελένη Γερασιμίδου

Μοιραστείτε το

Καλεσμένη στη εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 βρέθηκε η Ελένη Γερασιμίδου, μαζί με τον σύζυγο της, Αντώνη Ξένο. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, η αγαπημένη Πόντια ηθοποιός αποφάσισε να μεταφερθεί στην κουζίνα και να μοιραστεί μια αγαπημένη Ποντιακή συνταγή.

Η Ελένη Γερασιμίδου μαγειρεύει την πατροπαράδοτη Ποντιακή σούπα


Τανωμένος Σορβάς

Έτσι, η Ελένη Γερασιμίδου θέλησε να παρουσιάσει την πιο κλασική και γνωστή Ποντιακή σούπα, που είναι ο Τανωμένος Σορβάς. Μια ιδανική επιλογή, όπως πρόδωσε με χαμόγελο, για τους ξενύχτηδες και όχι μόνο…

«Σορβάς» λέγεται στα Ποντιακά κάθε λογής σούπα

Ο Τανωμένος Σορβάς λέγεται και «Τανομένος σουρβάς», «Σιρβάς», «Τανώσουπα», «Τανομεζές» ή «Τανοφάι». Όπως και να το πείτε, πρόκειται για μια ιδιαίτερη σούπα της Ποντιακής κουζίνας, πολύ ελαφριά και χωνευτική.


Η συνταγή από την Ελένη Γερασιμίδου

Δείτε στο παρακάτω video, απόσπασμα από την εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Συγκεκριμένα, δείτε την πρόταση της ημέρας από την Ελένη Γερασιμίδου, καθώς και τις μαγειρικές της ικανότητες!

Δείτε το video

Επίσης, βρείτε εδώ αναλυτικά την συνταγή, ώστε να φτιάξετε και εσείς τον δικό σας «Τανωμένο Σορβά», την πατροπαράδοτη σούπα των Ποντίων.


Στούντιο 4

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος προσκαλούν καθημερινά στις 16:00 τους τηλεθεατές στο «Στούντιο 4», το πιο πλούσιο και ξεχωριστό μαγκαζίνο της Ελληνικής τηλεόρασης.

Ενημέρωση για θέματα που μας απασχολούν, άνθρωποι που αγαπάμε και αξίζει να γνωρίσουμε. Κουβέντες που μας εμπνέουν να επιλέγουμε στη ζωή μας τη χαρά και την αισιοδοξία, προτάσεις για μικρές απολαύσεις της καθημερινότητας, συνθέτουν το περιεχόμενο της εκπομπής. Η οποία μεταδίδεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, δίνοντας χρώμα στα τηλεοπτικά απογεύματά μας.

Ένα πραγματικό τηλεοπτικό περιοδικό ποικίλης ύλης με δημοσιογραφικό περιεχόμενο και μοντέρνα αισθητική.

Στο σπίτι της Νάνσυς και του Θανάση καθημερινά θα φιλοξενούνται φίλοι και γνωστοί, ενώ DJ θα δίνει τον ρυθμό με τη μουσική της. Στον αγαπημένο τους καναπέ, που δεν τον αποχωρίζονται όπου κι αν πάνε, θα υποδέχονται τους φίλους τους.

Ενώ η κουζίνα τους θα είναι ανοιχτή σε όλους τους, γείτονες που θέλουν να μαγειρέψουν τις δικές τους ιδιαίτερες συνταγές.

Μοιραστείτε το