Ποιος είναι ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Μοιραστείτε το

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, το «αντίπαλο δέος» του Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την προηγούμενη Τρίτη, την Αθήνα. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

Ο αναδυόμενος πολιτικός ηγέτης της Τουρκίας


Η επίσκεψη στην Αθήνα

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ανταπέδωσε την επίσκεψη Μπακογιάννη στην Κωνσταντινούπολη, που έγινε τον Μάιο του 2021. Παρέμεινε στην Αθήνα για δύο ημέρες και στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επισημαίνεται ότι οι δύο δήμαρχοι έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.


Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου αποτελεί σφοδρό επικριτή του Ερντογάν, ο οποίος προσπαθεί να τον υπονομεύσει, μην εγκρίνοντας τις προτάσεις του για επενδυτικά έργα στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης αντιδράει έντονα και στην κατασκευή του φαραωνικού έργου του Ερντογάν, ο λόγος για το «Κανάλι της Κωνσταντινούπολης».

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου είναι η πρώτη προσωπικότητα που εδώ και χρόνια επισκίασε τον Τούρκο πρόεδρο, ορθώνοντας πολιτικό ανάστημα και κυρίως γοητεύοντας τους πολίτες. Και μάλιστα σε έναν Δήμο που φέρει όσο κανένας άλλος, την σφραγίδα του Ερντογάν. Στον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας με έντονο συμβολισμό στο πεδίο των πολιτικών εντυπώσεων.

Τα διεθνή Media είδαν στο πρόσωπο του Εκρέμ Ιμάμογλου, ένα φως στο τούνελ…

Τον αναδυόμενο πολιτικό ηγέτη, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει με προοπτικές νίκης τον Ταγίπ Ερντογάν. Μεγαλωμένος σε συντηρητική οικογένεια, προσχώρησε στις τάξεις του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος από νωρίς. Το 2014 εξελέγη δήμαρχος του Μπεϊλίκντουζου, ενός περιφερειακού δήμου στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.


Με καταγωγή από την Τραπεζούντα

Γυρεύοντας κανείς να εντοπίσει τα κοινά στοιχεία που μοιράζεται με τον Ερντογάν, θα περιοριστεί στο ποδόσφαιρο και στην άκρατη φιλοδοξία. Ο σχεδόν υποτονικός άνδρας, πίσω από τα γυαλιά του κρύβει ένα πάθος για την εξουσία. Με την βοήθεια των social media μετατράπηκε από τη μία ημέρα στην άλλη σε σύμβολο ομόνοιας, προοδευτισμού και κυρίως αντίστασης κατά του Ερντογάν.

Με καταγωγή από την Τραπεζούντα, ανάρτησε video στα social media, με τον ίδιο να χορεύει Ποντιακά στα Γιαννιτσά της Πέλλας, όταν τα είχε επισκεφθεί. Ξυπνώντας μνήμες από εκείνο το γλέντι και στους ανθρώπους που είχαν βρεθεί τότε κοντά του. Δείτε στο τέλος του άρθρου, το σχετικό video.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1970, στα Πλάτανα της Τραπεζούντας

Οπαδός του «Απόλλωνα» της Καλαμαριάς, ο Εκρέμ Ιμάμογλου ζήτησε μάλιστα να του στείλουν φανέλα της ομάδας. Η κίνησή του αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν…

Ως μαθητής, έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Εργάστηκε ως μάνατζερ στην ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά και στην ομάδα μπάσκετ της Τραπεζούντας.


Ο φιλόδοξος δήμαρχος

Εν μέσω της έντασης που επικρατεί στα Ελληνοτουρκικά, ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε διαμηνύσει ότι ο ίδιος θα παίξει τον ρόλο του γεφυροποιού.

Εξάλλου, έχει φοιτήσει και στην Κερύνεια, ενώ έπαιξε και ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας στην ομάδα TOL (Turk Ocagi Limassol). Μετά από τις σπουδές του στα κατεχόμενα της Κύπρου, φοίτησε και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, λαμβάνοντας πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά λένε πως οι φιλοδοξίες του δεν σταματάνε στην κορυφή του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης. Μάλλον η θέση αυτή αποτελεί το εφαλτήριο.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι η σύζυγός του αποτελεί ένα δυνατό επικοινωνιακό ατού στις πολιτικές φιλοδοξίες του. Η όμορφη Ντιλέκ δεν φοράει μαντίλα, ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας και ποζάρει στο πλευρό του. Με τον ίδιο να δηλώνει τον απεριόριστο θαυμασμό του στο πρόσωπο της.

Έχουν τρία παιδιά, τα οποία συμμετείχαν δυναμικά μέσω φωτογραφιών και εμφανίσεων στην προεκλογική εκστρατεία του.


– Διαβάστε επίσης: Ο Ερντογάν μιλάει για ΓενοκτονίαΠηγή

Μοιραστείτε το