Η προφητεία της Οσίας Σοφίας

Μοιραστείτε το

Συγκλονιστικά είναι τα όσα έλεγε η Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα, για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ανατριχιαστική προφητεία που αποκαλύπτει τον επερχόμενο πόλεμο και δίνει συμβουλές επιβίωσης.

Υπερηφάνεια άσκεμον πράγμα, ρούζ την ψην σην κόλασιν!


Οσία Σοφία η Χελιδόνα του Πόντου

Η Οσία Σοφία (κατά κόσμον Σοφία Χοτοκουρίδου) από την ηλικία των 44 ετών εγκαταστάθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Κλεισούρας. Όπως ακριβώς της είχε υποδείξει η Παναγία, που είχε εμφανιστεί μπροστά της.

Η Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας, όπου ασκήτευσε η Γερόντισσα Σοφία, βρίσκεται σε υψόμετρο 970 μέτρα. Κάτω από το χωριό Κλεισούρα, στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας.

Τα περισσότερα χρόνια τα πέρασε μόνη της, με μόνο τον Θεό, μια και το μοναστήρι έμεινε χωρίς μοναχούς. Υπέμεινε τους δριμείς χειμώνες, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -15 βαθμούς και την πολύ υγρασία του τόπου.

Το φαγητό της ήταν λιτότατο, συνήθως με ό,τι έβρισκε στην περιοχή: μανιτάρια, μούσκλια, αγριόχορτα, φτέρη, φύλλα των δέντρων ή με λίγη ντομάτα τουρσί, μουχλιασμένη.

Κι όμως, αυτή η αυστηρή με τον εαυτό της ασκήτρια ήταν πολύ γλυκιά και επιεικής με τους άλλους. Δεν κρατούσε δραχμή από τα χρήματα που της έδιναν, αλλά τα έκρυβε για να τα δώσει στους «αναγκεμένους» όταν θα ερχόταν η ώρα. Όσοι την επισκέπτονταν, τους έψηνε καφέ.


Διαβάστε τι είχε αναφέρει η Οσία Σοφία

Σας παρακαλώ, αδέρφια, πολλά υπομονήν!

Να έχουμε Αγάπη, ταπείνωση και υπομονή στους πειρασμούς.

Υπερηφάνεια άσκεμον πράγμα, ρούζ την ψην σην κόλασιν!

Τα μάτια να βλέπουν και να μη βλέπουν. Τ’ αυτιά ν’ ακούν και να μην ακούν. Το στόμα να μη βλασφημεί. Κλειδί στο στόμα. Να μη μεταφέρετε λόγια από τον ένα στον άλλο. Να έχετε για όλους αγάπη. Να σκεπάζετε, να σας σκεπάζει ο Θεός. Πολλάν υπομονήν να κάμετε, πολλάν υπομονήν!!!

Με δείχνει ο Κύριος χωράφια και αγκάθια. Αυτή είναι η γη που ζούμε εδώ. Και με λέει:

«Βλέπεις αυτά τα αγκάθια; Αυτά είναι η αμαρτία, αυτά όλα θα καθαριστούν. Θα γίνει μεγάλο κακό αλλά θα καθαριστεί ο κόσμος»

Η Ελλάδα, αν κρατήσει την πίστη, θα σωθεί από το κακό πού πρόκειται να έρθει. Αν όμως δεν κρατήσει την πίστη, θα καταστραφεί. Θα πέσουν όλοι οι δαίμονες επάνω της. Θα ’ρθει το κακό και θα χωρίσει το στάρι απ’ την ήρα, τα πρόβατα απ’ τα ερίφια…

Μου είπε η Παναγία πώς εκείνα πού είναι στα Ιερά Βιβλία των εκλεκτών του Υιού μου έρχονται όλα με τη σειρά να γίνουν. Τρίτος πόλεμος θα γίνει. Θα καταστραφούν τα τρία τέταρτα της ανθρωπότητας. Θα σωθεί μόνο το ένα τέταρτο.

«Ο φόβος του Θεού κάνει σοφό τον άνθρωπο. Ποιος είναι ο φόβος του Θεού; Όχι να φοβάσαι το Θεό, αλλά να φοβάσαι να μη στενοχωρήσεις τον άλλο. Να μην τον βλάψεις, να μην τον αδικήσεις, να μην τον κατηγορήσεις.

Αυτή είναι η σοφία. Ύστερα τα άλλα, για να ζήσεις, σε φωτίζει ο Θεός τί να κάνεις».

Εγώ θα φύγω, αλλά να ξέρετε, η λαιμαργία θα χάσει τον κόσμο, η λαιμαργία και η υπερηφάνεια.

Ο Θεός περιμένει, περιμένει.

Τα μάτια κλειστά, το στόμα κλειστό, τα αυτιά κλειστά, για να κερδίσουμ. Ο κόσμος τι κάνει, τι είδες, τι ξέρεις; Δεν είδα τίποτα, δεν ξέρω, «χαπάρ ‘κ’ έχω». Δεν ακούω, δεν βλέπω.

Δεν θα λέτε λόγια στους γέρους. Δεν θα λέτε λόγια που πικραίνουν τους ανθρώπους, πικραίνετε τον Χριστό.

Από πάνω είναι ο Πατέρας και μας βλέπει. Προσεύχεστε να σωθείτε και εσείς και τα παιδιά σας.

Το στόμα να γίνει βασιλικός και τριαντάφυλλον.


– Δείτε επίσης: Η Πόντια που ανακηρύχθηκε Αγία

Μοιραστείτε το