Τηλεοπτική σειρά για τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο

Μοιραστείτε το

Σκέψεις υπάρχουν στα στελέχη του OPEN TV, για την υλοποίηση μιας φιλόδοξης παραγωγής. Μια σειρά ντοκιμαντέρ, για τον θαυματουργό βίο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Ο βίος του Αγίου αρχίζει από την Ουκρανία και καταλήγει στην Εύβοια


Σειρά – Ντοκιμαντέρ

Μετά την ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο με τίτλο «Ο άνθρωπος του Θεού» και τη σειρά για τον βίο του Αγίου Παϊσίου, καθώς και τη μεγάλη αποδοχή που είχαν στον κόσμο τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι τηλεθεατές να δουν και την βιογραφία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.

Αυτό λοιπόν που έπεσε στο τραπέζι, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, είναι να γίνει σειρά ντοκιμαντέρ η ζωή του οσίου Ιωάννη του Ρώσου. Ο βίος του οποίου αρχίζει από την Ουκρανία και καταλήγει στην Εύβοια.

Φυσικά, θα πρόκειται για μεγάλη και δύσκολη παραγωγή, ενώ θα πρέπει αρχικά να βρεθούν οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες, οι τεχνικοί και το καστ που θα αποδώσουν τον βίο του θαυματουργού Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στη τηλεόραση.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχή, η σειρά θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του OPEN TV
το 2023

Η ζωή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, άλλωστε, σε περίπτωση που αρχίσουν τα γυρίσματα, θα μπορούσε να γίνει και κινηματογραφική ταινία, που θα συγκινούσε τους απανταχού Ορθόδοξους Χριστιανούς.


Βιογραφία Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γεννήθηκε περίπου το 1690 στην περιοχή της «Μικράς Ρωσίας», της σημερινής Ουκρανίας. Οι γονείς του, πιστοί Χριστιανοί οι ίδιοι, βάπτισαν τον γιο τους Χριστιανό και τον μεγάλωσαν σύμφωνα με τις επιταγές του Χριστιανισμού.

Κατετάγη στον στρατό του Μεγάλου Πέτρου και πήρε μέρος στον Ρωσοτουρκικό Πόλεμο (1710-1711). Οπότε αιχμαλωτίστηκε και στη συνέχεια πουλήθηκε ως σκλάβος σε Τούρκο ίππαρχο, που καταγόταν από το χωριό «Προκόπι» της Μικράς Ασίας.

Ο Τούρκος αξιωματικός μετέφερε τον Άγιο στο Προκόπι και εκεί προσπάθησε, όπως συνηθιζόταν τότε, να τον πείσει να αλλαξοπιστήσει. Όμως ο Άγιος αντιστάθηκε σθεναρά σε όλες τις προσπάθειες του Τούρκου.

Οι συνθήκες διαβίωσής του ήταν πολύ σκληρές. Κοιμόταν στον στάβλο του αφεντικού του μαζί με τα ζώα, των οποίων τη φροντίδα τού είχε αναθέσει. Έτρωγε ελάχιστα, τα ρούχα του ήταν φτωχικά και ήταν αναγκασμένος να περπατά χωρίς υποδήματα.

Σε αυτόν τον στάβλο ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος προσευχόταν, ενώ τα βράδια συχνά επισκεπτόταν μια εκκλησία που ήταν εκεί κοντά, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.

Δουλεύοντας την ημέρα και προσευχόμενος τη νύχτα έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος το υπόλοιπο του βίου του, έως τις 27 Μαΐου 1730, όταν κοιμήθηκε, σε ηλικία 40 ετών.

Το σώμα του παραδόθηκε από το αφεντικό του στους Χριστιανούς του Προκοπίου, ώστε να το θάψουν σύμφωνα με τους κανόνες του Χριστιανισμού.


Προκόπι Ευβοίας

Το Ιερό σκήνωμά του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου παραμένει άφθαρτο στο Προκόπι Ευβοίας, ενώ είναι δεκάδες οι μαρτυρίες πιστών για τη βοήθεια που τους έχει προσφέρει στην θεραπεία ασθενειών.

Η μεταφορά του σκηνώματός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, στο Προκόπι Ευβοίας, έγινε με το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης», το 1924. Με το οποίο, εκτός από το σκήνωμά του Αγίου, μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και 800 πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας, με την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Το 1930 άρχισε να χτίζεται Ιερός Ναός προς τιμήν του, ο οποίος ολοκληρώθηκε ύστερα από πολλούς κόπους των πιστών, το 1951.


– Διαβάστε επίσης: Σάρωσε η νέα σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Μοιραστείτε το