Τ΄ εμέτερον η γενεά, τ΄ εμέτερον το σόι

Μοιραστείτε το

Μαζί με τους χιλιάδες Ποντίους που εγκατέλειψαν τα Άγια πάτρια εδάφη και ήρθαν ως πρόσφυγες στην μητέρα Ελλάδα, υπήρχαν και πολλές οικογένειες με το όνομα Γαβράς. Απόγονοι του Αγίου Θεόδωρου Γαβρά.

Θαρρείς και πέρασε το πνεύμα του Αγίου προγόνου τους απ’ ευθείας και στο δικό τους σώμα, φιλοσοφώντας με τον δικό του τρόπο, τη ζωή…


Βιογραφία – Μυθιστόρημα

Μία από τις οικογένειες που εγκατέλειψαν τα πάτρια εδάφη, ήταν και αυτή του Λεωνίδα Γαβριηλίδη (πρώην Γαβρά) του Γεωργίου και της Σοφίας. Ο οποίος διηγείται στον συγγραφέα την περιπετειώδη ζωή της οικογένειας του, καθώς επίσης και αυτήν της γυναίκας του Κλεοπάτρας. Για να συνταχθεί το αυτοβιογραφικό αυτό μυθιστόρημα.

Το ζεύγος Γαβριηλίδη επέστρεψε ύστερα από μισόν ακριβώς αιώνα από την μακρινή Αυστραλία, στην ιδιαίτερη πατρίδα του (κυρίως ήρωα) Λεωνίδα, στην κωμόπολη Σταυρούπολη Ξάνθης. Όπου και εξιστορεί τις αμέτρητες φιλανθρωπικές πράξεις των γονιών και συγγενών του.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Όμηρος Μαυρίδης
  • ISBN: 978-960-8362-93-2
  • Κατηγορία: Μυθιστόρημα
  • Έτος έκδοσης: 2015
  • Εκδότης: Ινφογνώμων Εκδόσεις
  • Σελίδες: 208
  • Ενδεικτική τιμή: 8€ – 12€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Όμηρος Μαυρίδης, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1939 στα Κασσιτερά της επαρχίας Σαπών του Νομού Ροδόπης. Τελείωσε το Γυμνάσιο Σαπών το 1956. Φοίτησε στη Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρουπόλεως από το 1957 ως το 1959 και στη συνέχεια γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης της Δυτικής Γερμανίας. Όπου σπούδασε Ψυχολογία.

Όταν εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, επέστρεψε (το 1968) στη Δυτική Γερμανία, όπου εργάστηκε, αρχικά, στο Δημοτικό σχολείο του Χέρρενμπεργκ. Έπειτα ως Κλινικός Ψυχολόγος του Παιδοκομείου του Βήλφραντ και κατόπιν ως Καθηγητής Ψυχολογίας στη Σχολή Κοινωνικής Παιδαγωγικής της πόλης Τσέλλε. Τον Σεπτέμβριο του 1972 διορίστηκε καθηγητής της Κοινωνικής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στην Ανωτάτη Ειδική Πανεπιστημιακή Σχολή του Χάγκεν. Ενώ από τον Οκτώβριο του 1982 έως τον Νοέμβριο του 1983 υπήρξε Κοσμήτορας της Σχολής του.

Σήμερα είναι συνταξιούχος και ζει στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνεχίζει το συγγραφικό του έργο.


– Δείτε επίσης το βιβλίο: Ο χορός του μαύρου πελαργού

Μοιραστείτε το