Το αδιαχώρητο στο Φεστιβάλ «Αντίποδες»

Μοιραστείτε το

Δεν «έπεφτε καρφίτσα», το βράδυ του Σαββάτου, στο Φεστιβάλ «Αντίποδες», στο κέντρο της Μελβούρνης. Σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της Ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία.

Επίσκεψη έκπληξη από τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Anthony Albanese


Το μεγαλύτερο Ελληνικό Φεστιβάλ εκτός Ελλάδας

Το Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες», το οποίο προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία γεμάτη μουσική, χορό, και γαστρονομικές απολαύσεις, λαμβάνει χώρα στη διασταύρωση των οδών Lonsdale και Russell, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Στο διήμερο του Φεστιβάλ, μουσικά και θεατρικά σχήματα μεταφέρουν ήχους και εικόνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ενώ την τιμητική της έχει φυσικά η Ελληνική κουζίνα με το σουβλάκι, τις σεφταλιές, κάθε λογής παραδοσιακά εδέσματα, καθώς και Ελληνικά προϊόντα. Δεν λείπουν βέβαια και οι παραδοσιακοί λουκουμάδες.

Φέτος, δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο, καθώς δεκάδες χιλιάδες άτομα, ομογενείς και μη, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του μεγαλύτερου Ελληνικού Φεστιβάλ εκτός Ελληνικών συνόρων.

Το φετινό Φεστιβάλ «Αντίποδες» έχει χαρακτηριστεί ως «η μεγαλύτερη εκδήλωση» που έχει διοργανωθεί ποτέ

Το φετινό 36ο Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες» περιλάμβανε 90 περίπτερα, επιδείξεις μαγειρικής, περίπου 600 συμμετέχοντες και 3 σκηνές που πρόσφεραν 90 ώρες ψυχαγωγίας. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως απορρίφθηκαν 50 επιπλέον αιτήσεις συμμετοχής, που αφορούσαν περίπτερα, καθώς «δεν υπήρχε χώρος».

Όλοι αναγνωρίζουν το Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες» ως την κορυφαία εκδήλωση, στην οποία όλοι θέλουν και ανυπομονούν να παραβρεθούν και να συμμετάσχουν. Μια εκδήλωση που μεταμορφώνει τη Μελβούρνη σε μια «Ελληνική μητρόπολη» και που προσελκύει τον ευρύτερο πληθυσμό της Αυστραλίας, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας.

Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες»


Η επίσκεψη έκπληξη

Νωρίτερα το Σάββατο, επίσκεψη έκπληξη στο Ελληνικό Φεστιβάλ «Αντίποδες» πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Anthony Albanese.

Τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε ο πρόεδρος της Κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος έδωσε στον πρωθυπουργό και τη σύντροφό του συμβολικά δώρα.

«Σ’ αυτή την περίπτωση δεν ισχύει το “Φοβού τους Δαναούς” και δώρα φέροντας» είπε αστειευόμενος ο κ. Παπαστεργιάδης.

«Είναι γνωστό σε όλους πως κάνεις δεν μπορεί να πει όχι στον Παπαστεργιάδη. Έτσι και εγώ ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή του, έκλεψα χρόνο και ήρθα…» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσθεσε:

«Είναι γνωστό σε όλους, πως η Μελβούρνη είναι η μεγαλύτερη Ελληνική πόλη στον κόσμο, εκτός Ελλάδας»

«Αυτός ο δρόμος, αυτή η γωνιά έχουν γράψει ιστορία. Είμαι και εγώ συνδεδεμένος συναισθηματικά με την περιοχή. Αφού ερχόμουν εδώ πιο νέος και έπαιρνα φαγητό από τους “Σταλακτίτες”».

Μελίνα Ασλανίδου


Μελίνα Ασλανίδου

Το βράδυ του Σαββάτου, 24 Φεβρουαρίου 2024, δημιουργήθηκε πραγματικά το αδιαχώρητο την ώρα που ανέβηκε στη σκηνή η αγαπημένη σε όλους Μελίνα Ασλανίδου.

Λίγο πριν την συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, η οποία αποθεώθηκε, έγινε η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ με ομιλίες. Από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον Γενικό Πρόξενο Εμμανουήλ Κακαβελάκη, τον Επίσκοπο Σωζοπόλεως κ.Κυριακό και τους εκπροσώπους της ομοσπονδιακής και πολιτειακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν έως το βράδυ της Κυριακής, με δεκάδες μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και πλήθος δρώμενα της Ελληνικής παράδοσης. Όπως οι «Μωμόγεροι» που ήρθαν ειδικά από την Ελλάδα.


Δείτε επίσης: Έχεις ζήσει Ποντιακό πανηγύρι;

Μοιραστείτε το