Το Κόκκινο Ποτάμι – Ξεκίνησε ο ξεριζωμός

Μοιραστείτε το

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στη τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN TV. Οι Τούρκοι χωρικοί επιτίθενται στη πομπή των ξεριζωμένων κατοίκων της Αμισού, επιχειρούν να βιάσουν γυναίκες και εκτελούν όσους αντιστέκονται.

17ο επεισόδιο – Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020


Περιγραφή επεισοδίου

Από την Αμισό ξεκινά ένα μεγάλο καραβάνι. Οι Έλληνες άφησαν πίσω τους την πατρίδα τους, φεύγοντας πάνω σε κάρα φορτωμένα με όσα υπάρχοντα κατάφεραν να πάρουν μαζί τους, μετά την εντολή της εκκένωσης.

Στο δρόμο, Τούρκοι χωρικοί επιτίθενται στη πομπή των προσφύγων. Η συμπλοκή είναι άγρια. Πολλοί σκοτώνονται, με τους Τούρκους να λεηλατούν τα υπάρχοντα των κατοίκων της Αμισού.

Από μακριά, μέσα σε μια άμαξα, η Ιφιγένεια και ο Αλή, γίνονται μάρτυρες της επίθεσης και της φριχτής δολοφονίας μιας μητέρας και του παιδιού της. Η Ιφιγένεια αναγνωρίζει την Βασιλική και την Ευγενία μέσα στο πλήθος. Σηκώνει τα χέρια της θέλοντας να βοηθήσει, κινδυνεύοντας να αποκαλυφθεί.


Λεηλάτηση περιουσιών

Στην Αμισό, Τούρκοι πρόσφυγες, εγκαθίστανται με τις οικογένειες τους στα σπίτια των Ελλήνων κατοίκων.

Ενώ στη Κωνσταντινούπολη ο Κερέμ επισκέπτεται στα κρυφά τον Μίλτο, στο σπίτι των Νικολαΐδηδων. Και τον ενημερώνει πως Μουσουλμάνοι πρόσφυγες από τη Θράκη πήραν τα σπίτια στην Αμισό, ενώ ο αδερφός του δραπέτευσε στα βουνά. Ο Μίλτος δεν θέλει να μείνει άπραγος, παρά τις συμβουλές του Κερέμ.

Οι Τούρκοι φρουροί επιτίθενται στις γυναίκες στο ανθρώπινο καραβάνι, επιχειρώντας να τις βιάσουν. Ανάμεσά τους και η Ευγενία με τη Βασιλική. Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις εκτελέσεις σε όποιους τους αντιστέκονται.

Στην Αμισό ο Θεόκλητος επισκέπτεται την εκκλησία, οπού ανακαλύπτει έκπληκτος τον Μίλτο. Τον ενημερώνει για το τι έχει συμβεί στην πόλη. Εκείνος αποφασίζει να αναζητήσει τον Θέμη.


Το Κόκκινο Ποτάμι

Η δραματική σειρά εποχής, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, ξετυλίγει μια σειρά από γεγονότα που ανατρέπουν όλα όσα έμοιαζαν δεδομένα…


Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του 17ου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», που θα προβληθεί τη Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 21:00 στο OPEN TV.

Μοιραστείτε το