10 χρόνια Ακρίτες του Πόντου – Αυστραλία

Μοιραστείτε το

Στην κατάμεστη αίθουσα του «Normanby House», στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, έδωσαν το παρών τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου». Οι οποίοι σε μια επιτυχημένη εκδήλωση, γιόρτασαν με κέφι και ενθουσιασμό τα 10 χρόνια παρουσίας στα παροικιακά δρώμενα.

Ακρίτες του Πόντου
10 χρόνια πολιτισμού – 10 χρόνια δημιουργίας


Σχετικά με την εκδήλωση

«Οι Ακρίτες του Πόντου, είναι ένας μικρός Σύλλογος, αλλά με μεγάλο όραμα και στόχους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου», κ. Χάρης Σαϊρης και συνέχισε…

«Μέχρι στιγμή έχουμε καταφέρει και έχουμε υλοποιήσει αρκετούς από αυτούς τους στόχους.. Κυρίως στόχος όμως είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τον πολιτισμό του Πόντου, τα ήθη και έθιμα μας στις νεότερες γενιές»

Τους παρευρισκόμενους διασκέδασαν οι Πόντιοι καλλιτέχνες Βασίλης Τοπαλίδης & Ραφαήλ Αλεξανδρίδης που ήρθαν από την Ελλάδα αποκλειστικά για την εκδήλωση αυτή. Ενώ συμμετείχε στο νταούλι ο γνωστός συμπάροικος Θεόδωρος Κωστίδης και ο εκλεκτός καλλιτέχνης Γιώργος Μπλέτας στο αρμόνιο.

Παραδοσιακούς Ποντιακούς χορούς απόλαυσαν από τα χορευτικά συγκροτήματα «Ακρίτες του Πόντου» και «Ο Ποντοξενητέας».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων επισήμων παρευρέθηκαν: ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας κ. Βασίλης Παπαστεριάδης, Μέλη του Συλλόγου ΝΝΟ «Ο Ποντοξενητέας». Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας κ. Παναγιώτης Στεφανίδης, καθώς και ο αντιπρόσωπος του Ελληνικού Γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Μελβούρνη.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω video, στιγμιότυπα και δηλώσεις από την εκδήλωση

Περισσότερα τηλεοπτικά στιγμιότυπα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σύντομα στην Eλληνική τηλεοπτική εκπομπή της Δευτέρας, με τον Πλάτωνα Δενεζάκη, στο Κανάλι 31 της Μελβούρνης.

Ακρίτες του Πόντου – Αυστραλία


Σχετικά με τους Ακρίτες του Πόντου

Ο Σύλλογος «Ακρίτες του Πόντου» δημιουργήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει ανθρώπους με πάθος για την Ελληνική – Ποντιακή κληρονομιά τους. Οι Ακρίτες είναι ανοιχτοί σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τον Ποντιακό πολιτισμό και πώς αναπτύσσεται με τη βοήθεια της Ελληνικής διασποράς στην Αυστραλία.

Από τότε τα μέλη του Συλλόγου συνεχίζουν να εκφράζουν το πάθος τους για τον Ελληνικό – Ποντιακό πολιτισμό μέσω των παραδοσιακών Ποντιακών χορών. Επιδιώκοντας να διατηρήσουν ζωντανές τις παραδόσεις μας.

Οι «Ακρίτες του Πόντου» επίσης συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των Ελληνο-Ποντιακών, Ασσυριακών και Αρμενικών γενοκτονιών που εμφανίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα. Παρακολουθώντας διαλέξεις, τελετές, διακρατικές συμβάσεις και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις κάθε χρόνο, στην Αυστραλία.


Διαβάστε επίσης: Ο Αυστραλός ευεργέτης του προσφυγικού Ελληνισμού

Μοιραστείτε το