Απάντηση κόλαφος Τούρκων στον Τσαβούσογλου

Μοιραστείτε το

Το ζήτημα των Ελλήνων του Πόντου ενοχλεί πάντα την Τουρκική πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς όμως για τον Τσαβούσογλου και την παρέα του, Τούρκοι πολίτες έχουν αφυπνιστεί και βλέπουν τα γεγονότα με την αληθινή τους διάσταση. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά παραδείγματα παρακάτω.

Ο Τσαβούσογλου εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία λίγο πολύ μας ζητά και τα ρέστα. Μας ζητάει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα του Ελληνικού Στρατού πριν από τόσα χρόνια.

Γι αυτό άλλωστε δεν επέτρεψαν σε ομάδα Αμερικανών γιατρών να επισκεφθεί την περιοχή πριν από χρόνια. Ώστε να κάνουν έρευνες στον τρόπο διατροφής και τις επιπτώσεις του στην υγεία των κατοίκων. Φοβούμενοι προφανώς μην κάνουν τεστ DNA και αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Γνωρίζουν το υφιστάμενο πρόβλημα των εξισλαμισμένων Ελλήνων και φοβούνται…


Τζενγκίζ Ακτάρ

Ο καθηγητής Τζενγκίζ Ακτάρ σε άρθρο του με τίτλο «Επέτειος εκατό ετών της Γενοκτονίας των Ποντίων» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ahval, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η 19η Μαΐου 1919 έχει αντίθετη σημασία για την Ελλάδα και την Τουρκία. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την 15η Μαΐου 1948 , ημερομηνία ίδρυσης του Ισραήλ και αρχή δεινών για τους Παλαιστίνιους.

Η 19η Μαΐου θεωρείται το πρώτο βήμα για την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας και το τέλος των Ελλήνων του Πόντου στην Μαύρη Θάλασσα. Η 19η Μαΐου είναι εθνική εορτή για τους Τούρκους από το 1937 και πένθους για την Ελλάδα».


Taner Cilingir

Ο Taner Cilingir περιγράφει το ζήτημα σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα Agos (αρμενικής μειονότητας) το 2016 ως εξής:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ο τελευταίος γύρος της Μεγάλης Γενοκτονίας των Χριστιανών. Που ξεκίνησε το 1894 με τις σφαγές των Αρμενίων από τον σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ και συνεχίστηκε από το Κόμμα Ένωσης και Πρόοδος το 1915. Με τη δολοφονία 1,5 εκατ. Αρμενίων και 300.000 Ασσυρίων.

Οι Έλληνες που ζούσαν πάνω από 600 χρόνια στον Πόντο ή εξισλαμίστηκαν ή σφαγιάστηκαν μεταξύ 1914-1923 ή εκτοπίστηκαν με την Αναγκαστική Ανταλλαγή των Πληθυσμών.

Την περίοδο 1914-1921 δολοφονήθηκαν 353.000 Πόντιοι.

Η διαδικασία αυτή με την άφιξη του Κεμάλ στη Σαμψούντα το 1919 μετατράπηκε σε ολοκληρωτικό αφανισμό. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κεμάλ ήταν η συνάντηση του με τον Τοπάλ Οσμάν. Στόχος δεν ήταν μόνο η ζωή των Ρωμιών, αλλά ταυτόχρονα και η λεηλασία των περιουσιών τους.


Τα απόρρητα πρακτικά

Όπως αναφέρεται στα απόρρητα πρακτικά της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, η ουσία του ζητήματος ήταν «Tenkil ve yagma». Δηλαδή αφανισμός και λεηλασία όλων των περιουσιών των Ρωμιών.

Από μελέτες που έγιναν κυρίως στο εξωτερικό γίνεται αντιληπτό ότι η Γενοκτονία των Ποντίων ήταν ένας εσκεμμένως, ηθελημένος αφανισμός. Στη χώρα μας αρνούνται το γεγονός ή το αγνοούν. Ή λόγω της διαστρέβλωσης της επίσημης ιστορίας το γνωρίζουν εσφαλμένα.

Το ενδιαφέρον των ακαδημαϊκών για να ερευνήσουν το θέμα είναι μηδενικό. Επίσης, κανείς δεν θέλει να δει διαφορετικά την 19η Μαΐου. Όταν το ίδιο το καθεστώς (Ερντογάν) απέδωσε ένα διαφορετικό νόημα – σημασία στην ημερομηνία. Ότι έχει δηλαδή μια αντικαθεστωτική σημασία.

Την ώρα που γίνονται έστω περιορισμένες έρευνες για την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Γενοκτονία των Ποντίων.


Το θέμα είναι επίκαιρο

Παρά την άρνηση της Τουρκίας, το θέμα είναι επίκαιρο στο εξωτερικό. Οι προσπάθειες για την έρευνα της Γενοκτονίας των Ελλήνων, μαζί με αυτή των Αρμενίων και των Ασσυρίων ξεκίνησαν στις ΗΠΑ στα μέσα του 2000.

Σημείο καμπής είναι η ίδρυση του Κέντρου: «The Asia Minor and Pontus Hellenic Research Center». Το οποίο ιδρύθηκε στο Σικάγο το 2011 στα πρότυπα του Ινστιτούτου Zoryan.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε Συνέδριο με θέμα «Η Γενοκτονία των Χριστιανικών Πληθυσμών την περίοδο των Οθωμανών και μετέπειτα 1908-1923», στις αρχές του μήνα.

Η συνέχιση των ερευνών σε ακαδημαϊκό επίπεδο αποτελεί σημαντική καμπή. Παλιότερα όλοι συζητούσαν τη Γενοκτονία στη γειτονιά τους. Τώρα θα γίνει μια ξεκάθαρη επιστημονική προσέγγιση.


Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία

Η Τουρκία έχασε την ευκαιρία να θυμάται, να μαθαίνει, να αντιλαμβάνεται, να αναλύει, να δει την πραγματικότητα, να κάνει αυτοκριτική και να βελτιωθεί.

Η κατάσταση που μας βαραίνει σήμερα ξεκίνησε το 1908. Κανένας πολιτικός ή ακαδημαϊκός δεν ενδιαφέρεται να διερευνήσει τα γεγονότα που συνέβησαν αυτά τα 100 χρόνια. Όλοι εφησυχάζουν με τις επίσημες, εθνικές παπαγαλίες. Οι μελέτες και οι έρευνες που γίνονται σε διεθνές επίπεδο υποτιμούνται και χαρακτηρίζονται συκοφαντίες. Έτσι διαιωνίζονται οι χρόνιες παθογένειες.

Ισχυρίζονται ότι με την εξόντωση των μη Μουσουλμάνων γίναμε η πιο ομογενοποιημένη και αποστειρωμένη θρησκευτικά χώρα της περιοχής.

Όσο δεν γνωρίζουμε ότι η Δημοκρατία μας ιδρύθηκε πάνω σε αυτά τα θεμέλια και δεν αντιλαμβανόμαστε τις απώλειες του πολυπολιτισμικού πλούτου, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε κανονικοί, να ομαλοποιηθούμε.


Μινέ Σογιούτ

Μια ματιά σας στον Τύπο κ. Τσαβούσογλου ήταν αρκετή για να μάθετε την αλήθεια από τα χείλη έγκριτου επιστήμονα της πατρίδας σας. Επειδή μπορεί να σας είναι άγνωστη η ξύλινη γλώσσα της επιστήμης, κοιτάξτε λίγο και αυτά που σας γράφει με απλό τρόπο η Μινέ Σογιούτ στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ.

«Γιατί αναρωτιέστε ποια είναι η μάνα, ο πατέρας, ο παππούς, η ρίζα κάποιου; Μην εκλαμβάνετε ως ύβρη την καταγωγή κάποιου, επειδή έτυχε να γεννηθεί σε έναν τόπο. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από μέσα μας αυτό το δηλητήριο, γιατί δεν διδαχθήκαμε σωστά την ιστορία μας.

Δεν μάθατε στα παιδιά σας ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εγκατάλειψη μιας καμένης πόλης και την εγκατάσταση σε μια άλλη επίσης πυρπολημένη.

Είναι δύσκολο σε αυτό τον τόπο να αναρωτηθείτε γιατί ο κολλητός φίλος μου δεν είναι Ρωμιός.

  • Οι Εβραίοι ακόμα στην καθομιλουμένη μας χαρακτηρίζονται «φοβητσιάρηδες».
  • Γνωρίζεται την υβριστική έκφραση «αρμένικο σπέρμα».
  • Αδιαφορείτε για το ποιοι είναι και ποιοι ήταν οι Ασσύριοι.
  • Αισθάνεστε περίεργα ακόμα και για τους Αλεβήδες.

Παρ΄όλα αυτά γεννηθήκατε σε ένα ομιχλώδες τοπίο που κανείς δεν γνωρίζει ποιος είναι. Στα χέρια σας τα κλαδιά του γενεαλογικού δένδρου είναι πιο κοφτερά από τα σπαθιά.

Όποτε σας δίνεται η ευκαιρία καρφώνετε τα σπαθιά σας στην καρδιά του εχθρού.

Κυνηγάτε άδικα τις εσφαλμένες και ψευδείς ιστορίες της Αρίας φυλής.

Ποιος παππούς σας έκανε κρυφά έρωτα με ποια γιαγιά; Ποιος ξέρει πόσους κρυφούς έρωτες ένιωσαν οι γιαγιάδες σας για κάποιους άλλους;

Ποιοι ζουν αλήθεια σε αυτό τον τόπο; Ποιοι ζουν στην Τραπεζούντα;».
Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Μοιραστείτε το