«Έλληνες» οι κάτοικοι της Τραπεζούντας

Μοιραστείτε το

Σάλο προκάλεσε ο δήμαρχος της συνοικίας «Εσενλέρ» της Κωνσταντινούπολης, Τεβφίκ Γκιοκσού, με πρόσφατες δηλώσεις του. Ο οποίος αποκάλεσε τους κατοίκους της Τραπεζούντας «Έλληνες». Για να επικρίνει τον εκ νέου υποψήφιο για τη Δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.


Εκρέμ Ιμάμογλου

Ο Ιμάμογλου γεννήθηκε το 1970 στην πόλη Πλάτανα, του νομού Τραπεζούντας. Αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης και από το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, Από όπου έλαβε πτυχίο στην διοίκηση επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στην διαχείριση ανθρώπινων πόρων.

Ο δήμαρχος του «Εσενλέρ» στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος εκλέχτηκε με το κυβερνών κόμμα, άφησε αιχμές για «Ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου. Τον νικητή του μητροπολιτικού δήμου, στις εκλογές της 31ης Μαρτίου 2019. Λέγοντας χαρακτηριστικά…

«Πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου»


Αυτό όμως προκάλεσε την οργή των κομμάτων της Τουρκίας ήταν που απευθυνόμενος στον κόσμο, ρώτησε: «Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου;». Για να λάβει την απάντηση: «Από την Τραπεζούντα». Τότε ο δήμαρχος του Εσενλέρ χλευάζοντας, σχολίασε: «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση».

Με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους


Η οργή των Τούρκων

Στέλεχος του «Καλού Κόμματος» της ακροδεξιάς αντέδρασε αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα. Ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει το δήμαρχο του Εσενλέρ. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές.

Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας».

Ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου έγραψε στο Twitter:

«Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβήσου τον Αλλάχ. Τι είναι αυτά; Τι σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!».

Στο Twitter επίσης η αντίδραση είναι μεγάλη και από απλούς πολίτες. Κάτοικοι της Τραπεζούντας, μέσω του hashtag #Trabzonlular καλούν τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγνώμη.Μοιραστείτε το