Ιάπωνες τραγουδούν Ποντιακά

Μοιραστείτε το

Κι όμως είναι αλήθεια! Ιάπωνες τραγουδούν και χορεύουν Ποντιακά, σε μια εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό, που διοργανώθηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας.

Εκδήλωση για τον Ποντιακό πολιτισμό στο Κιότο

Διοργανωτής αυτής της εκπληκτικής Ποντιακής «γιορτής» είναι ο Κουσουκέ Φοκουντά. Ο οποίος δηλώνει λάτρης της Φιλοσοφίας, που αποτελεί και αντικείμενο της εκπαίδευσης του. Επιπρόσθετα σπουδάζει Νεοελληνική λογοτεχνία σε Πανεπιστήμιο του Κιότο, αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Όπου έμαθε Ελληνικά και απ’ ότι φαίνεται και Ποντιακά…


Ποντιακά στην Ιαπωνία

Στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε, γνώρισε και μαγεύτηκε από τον Ποντιακό πολιτισμό. Έτσι αποφάσισε επιστρέφοντας, να διοργανώσει μια Ποντιακή βραδιά και στην Ιαπωνία. Ώστε να γνωρίσουν και άλλοι Ιάπωνες, τον Ποντιακό πολιτισμό, την Ποντιακή μουσική αλλά και την Ποντιακή κουζίνα!

Με άλλους δύο φίλους του, στους οποίους έχει μάθει την Ποντιακή μουσική, έπαιξαν και χόρεψαν Ποντιακά. Με τη συνοδεία Ποντιακής λύρας, νταουλιού και ενός ακορντεόν.

Ο ίδιος ο Φοκουντά, κατά τη διάρκεια της βραδιάς, μίλησε για τον Ποντιακό πολιτισμό από ακαδημαϊκής πλευράς, αφού πλέον είναι ερευνητής. Ενώ ετοίμασε και Ποντιακά εδέσματα για τους Ιάπωνες φίλους του, μεταφράζοντας 3 συνταγές από βιβλίο για τη Ποντιακή κουζίνα!


Δείτε στο παρακάτω video, τους τρεις φοιτητές από την Ιαπωνία να παίζουν και να ερμηνεύουν Ποντιακά τραγούδια, αλλά και να χορεύουν Ποντιακούς χορούς!

Μοιραστείτε το