Ο Οσμάν είναι άρρωστος χαρακτήρας

Μοιραστείτε το

Ο Λάμπρος Κτεναβός μιλάει για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει στη τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του OPEN TV, τον αιμοδιψή Οσμάν. Καθώς και για τις δύσκολες στιγμές των γυρισμάτων.

Ο Οσμάν θα συνεχίσει τα βασανιστήρια


Λάµπρος Κτεναβός

Ο Λάµπρος Κτεναβός που υποδύεται το ρόλο του κακού Οσμάν, τον πρώην βαρκάρη που «έσφαξε» χιλιάδες Έλληνες του Πόντου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Οι γονείς του δεν ασχολούνταν με τις τέχνες. Ωστόσο η μικρή του αδελφή στάθηκε η αφορμή να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Είναι απόφοιτος της ∆ραµατικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο του πτυχίο ήταν στη Νοσηλευτική. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια εργάστηκε στον τομέα της νοσηλευτικής. Συγκεκριμένα ως βοηθός νοσοκόμος στο Τμήμα Χειρουργείων του Ιατρικού Αθηνών.

Στο θέατρο έχει παίξει μεταξύ άλλων στις παραστάσεις «Συρανό», «Μαντάµ Σουσού», «Βάτραχοι», «Το ημερολόγιο ενός απατεώνα» και «Ματωµένος γάμος». Ενώ συµµετείχε στις κινηματογραφικές ταινίες «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» του Γιάννη Σµαραγδή και «Electra» του Πέτρου Σεβαστίκογλου. Τηλεοπτικά τον έχουμε δει στις κωμωδίες «Κάτω Παρτάλι», «L.A.P.D.» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», καθώς και στη σειρά εποχής της ΕΡΤ «Η ζωή εν τάφω».


Συνέντευξη

Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε στο «TV Εθνος» για τον ρόλο του Οσμάν που υποδύεται στη τηλεοπτική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» και αναφέρεται στις δυσκολίες των γυρισμάτων.

 • Πώς αντιδράσατε όταν σας κάλεσαν να περάσατε από casting για «Το Κόκκινο Ποτάμι»;

Προέκυψε ένα θέμα αντικατάστασης. Κάποιος άλλος δηλαδή θα έπαιρνε τον ρόλο, τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία και εν συνεχεία κάλεσαν εμένα. Ήμουν ο κατάλληλος άνθρωπος τη κατάλληλη στιγμή. Όταν αντίκρισα τα κείμενα ήταν για μένα ένα στοίχημα.

 • Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Ποιος είναι ο φανατισμένος Οσμάν;

Ο Μανούσος Μανουσάκης θέλησε να βγάλει το πρόσωπο ενός κάποιου Οσμάν τρομερού. Ο οποίος στην ερωτική μυθοπλασία υπήρξε στο χωριό της Αμισού. Μάλιστα ονομάστηκε και «ύαινα του Πόντου».

 • Μελετήσατε και τα ιστορικά στοιχεία γύρω από τον ρόλο σας;

Τον μελέτησα στο ιστορικό, το κοινωνικό και το ψυχολογικό του πλαίσιο. Γιατί φέρει ένα βαρύτατο ψυχολογικό σκιαγράφημα, εξαιτίας του οποίου προχωρά σε όλες αυτές τις πράξεις.

 • Τι είναι αυτό που σας αρέσει στον ρόλο του Οσμάν;

Ο ηθοποιός για να μπορέσει να φτιάξει έναν ρόλο βρίσκει μικρές δικαιολογίες, προκειμένου να μπορέσει να κυλήσει ο ρόλος που έχει αναλάβει. Εγώ σε αυτόν τον χαρακτήρα βρήκα μικρές δικαιολογίες σε ό,τι αφορά τη παιδική του ηλικία, για να μπορέσω να του φτιάξω ένα ψυχολογικό υπόβαθρο. Με το σκεπτικό ότι στην παιδική του ηλικία έχει κακοποιηθεί, έχει ζήσει στη φτώχεια, έχει γνωρίσει τη κακοποίηση από πολύ νωρίς και γι’ αυτό αντιδρά έτσι.

 • Σας ενοχλεί ο χαρακτηρισμός «ο κακός της TV»;

Μέχρι στιγμής, απ’ ό,τι έχω ακούσει, λένε ότι είμαι ένας καλός κακός. Και αυτό για μένα είναι ένα στοίχημα που έχει κερδηθεί εν μέρει. Χαίρομαι πολύ που ο κόσμος ταράζεται από τον χαρακτήρα που έχω δημιουργήσει.

 • Έχετε κοινά με τον ήρωα;

Δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον χαρακτήρα και πολλές φορές έχω αναρωτηθεί λέγοντας στον Μανούσο ότι διάλεξες έναν ευαίσθητο άνθρωπο γι’ αυτόν τον ρόλο.

 • Ο Οσμάν θα γίνει πιο ακραίος στη συνέχεια;

Θα συνεχίσει τα βασανιστήρια και θα έχει τρομακτικά ακραία συμπεριφορά. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης.

 • Τα γυρίσματα είναι κοπιαστικά;

Απαιτητικά θα έλεγα. Να σκεφθείτε ότι για να δείτε 1,5 λεπτό σκηνής, εμείς μπορεί να τη γυρίζουμε οκτώ ώρες.

 • Υπήρξαν σκηνές δύσκολες συναισθηματικά;

Ταραζόμασταν και εμείς, αυτό είναι αλήθεια, γιατί αυτό που βλέπει ο θεατής είναι μια ψευδαίσθηση. Στην οποία εμείς μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο όσο γίνεται πιο κοντά σε μια δυναμική, παρέχοντας την αληθοφάνεια. Μέσα σε αυτό το παιχνίδι παρασυρόμαστε κι εμείς και συνειδητοποιούμε το κακό που συνέβη και σοκαριζόμαστε.

 • Με τον Μανούσο Μανουσάκη πώς είναι η συνεργασία σας;

Εξαιρετική, εκπληκτικός άνθρωπος. Επέλεξε καταπληκτικούς συνεργάτες και ο καθένας ξεχωριστά είναι ένας Μανουσάκης. Είναι ο leader μιας μεγάλης και δυνατής ομάδας.

 • Θεωρείτε μέσα από το σίριαλ ότι ο κόσμος θα μάθει Ιστορία;

Θα μάθει. Πρέπει να μάθει. Είναι για μένα μια σειρά που αφορά τους πάντες. Ένα έργο που μπορεί να αφυπνίσει τον κόσμο και να του δώσει μια ελπίδα. Ότι ακόμα και την ύστατη στιγμή, ο άνθρωπος παλεύει να ονειρευτεί, να αγαπήσει, να ερωτευτεί.

 • Τι σας λέει ο κόσμος στον δρόμο;

Γλυκές είναι οι αντιδράσεις. Υπάρχουν άτομα που λένε μας κάνεις να σε μισούμε λίγο, μας δημιουργείς νεύρα.


Το Κόκκινο Ποτάμι – Εξελίξεις

Αναφορικά με τις εξελίξεις στη σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» ο Λάμπρος Κτεναβός δηλώνει:

«Θα ακολουθήσουν ακόμα πιο σκληρές σκηνές και ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Ιστορικά ο Οσμάν δεν χάνεται. Ο Κεμάλ πολύ αργότερα αποφασίζει να τον σκοτώσει».

Τέλος, αναφορικά με τις δυσκολίες που συνάντησε για τον ρόλο του Οσμάν, ο ηθοποιός απάντησε ότι πέρασε άσχημα στις σκηνές βίας με τη Τατιάνα Παπαμόσχου.


Δείτε επίσης στο παρακάτω video, τον Λάμπρο Κτεναβό να μιλάει για τον χαρακτήρα που ενσαρκώνει, στη κάμερα της εκπομπής «Έλα Χαμογέλα!» του OPEN TV.Πηγή

– Διαβάστε επίσης: Το Κόκκινο Ποτάμι – Τα αληθινά πρόσωπα της σειράς

Μοιραστείτε το