Ο Ποντιακός χορός ως αεροβική άσκηση

Μοιραστείτε το

Στους Ποντιακούς χορούς ως αεροβική γυμναστική υπάρχει συντονισμός, συγχρονισμός και πειθαρχία των χορευτών – αθλητών. Ο χορευτής πρέπει να ακολουθήσει την ένταση και τη συμπεριφορά του υπόλοιπου χορού και αυτό μας έδειξε η μελέτη την οποία διεξάγαμε.

Άθληση και γυμναστική, μέσα από τους Ποντιακούς χορούς


Ο αθλητής – χορευτής γίνεται ένα με τον υπόλοιπο χορό, αρνείται να υποχωρήσει, αρνείται να εγκαταλείψει τον χορό και δίνει όλες του τις δυνάμεις, ώστε να ολοκληρώσει την άσκηση.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βλέποντας το Τμήμα της Νεολαίας του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» να χορεύει σε υψηλές εντάσεις, γεννήθηκε η ιδέα της χρησιμοποίησης του Ποντιακού χορού ως αεροβική γυμναστική.

Η ιδέα έγινε πειραματισμός, που με τη σειρά του γέννησε την ανά χείρας μελέτη, που αποδεικνύει πως οι Ποντιακοί χοροί προσφέρουν οφέλη και στο επίπεδο της άθλησης. Και το κάνουν, διότι ως ομαδικοί χοροί προσφέρονται για κοινωνική επαφή και κοινωνικοποίηση. Είναι άθληση μέσα από τη συναναστροφή.


Στοιχεία βιβλίου

  • Συγγραφέας: Μουμουλίδης Σταύρος, Αμοιρίδου Σοφία
  • ISBN: 978-960-627-075-8
  • Κατηγορία: Άθληηση – Σώμα – Πνεύμα
  • Έτος έκδοσης: 2019
  • Εκδότης: iWrite
  • Σελίδες: 64
  • Ενδεικτική τιμή: 9-10€

✔ Βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Τα μαθήματα αεροβικής γυμναστικής με Ποντιακό χορό γίνονται μόνο στον Σύλλογο Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή».


Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ιδρύθηκε το 1980 και φέρει το όνομα του ιστορικού γυναικείου μοναστηριού Παναγία Κρεμαστή, που βρίσκεται στη Ματσούκα του Πόντου.

Ο Σύλλογος πλησιάζει τα 39 χρόνια ζωής και δράσης και συνεχίζει να έχει ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο του την υλοποίηση των καταστατικών σκοπών του. Δηλαδή τη διατήρηση, συνέχιση και ανάδειξη της λαογραφίας, του πολιτισμού και της ιστορίας του Ελληνισμού του Πόντου. Καθώς και τη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, που προσδιορίζει την ίδια την ταυτότητά του, την ανάγκη ύπαρξης και δράσεων του, ο Σύλλογος υλοποίησε και παρουσιάζει μια πρωτοποριακή, ιδέα που προάγει ταυτόχρονα την παράδοση και τη φυσική αγωγή.


Διαβάστε επίσης: Ποντιακός χορός – Κοτσαγκέλ

Δείτε στο παρακάτω video, το πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής με Ποντιακούς χορούς.

Μοιραστείτε το