Υπηρετώντας πιστά την Ποντιακή μουσική

Μοιραστείτε το

Ο Κώστας Αγέρης είναι καλλιτέχνης, ο οποίος έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από τη συμμετοχή και νίκη του στο «The Voice 2015», που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1. Υπηρετεί όμως πιστά την Ποντιακή μουσική από τα 10 του χρόνια.

Ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, με δημιουργικό και ερμηνευτικό ταλέντο


Βρείτε παρακάτω πληροφορίες για τον αγαπημένο Πόντιο τραγουδιστή, Κώστα Αγέρη. Διαβάστε για την ηλικία του, την καταγωγή του, την αφοσίωση στη Ποντιακή μουσική. Επίσης, πληροφορίες για τη δισκογραφία του, τη νίκη στο «The Voice 2015» και τη φετινή συμμετοχή του στο «Just The 2 Of Us».


Κώστας Αγέρης – Βιογραφικό

 • Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1989, στη Κοζάνη.
 • Το κανονικό του επίθετο είναι Παπαγερίδης.
 • Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της Ποντιακής μουσικής. Παίζοντας λύρα και κρουστά με τη βοήθεια του πατέρα του Γιάννη Παπαγερίδη, αναγνωρισμένου καλλιτέχνη.
 • Ο Κώστας Αγέρης ήδη από τα 10 του χρόνια συμμετέχει, παίζοντας και τραγουδώντας, στους δίσκους του πατέρα του.
 • Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες.
 • Σήμερα είναι διπλωματούχος της Βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.


Ο Κώστας Αγέρης μετοίκησε στην Αθήνα με σκοπό να κάνει τα πρώτα του «Λαϊκά βήματα» στον χώρο της μουσικής. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος ανακαλύπτει το ταλέντο του και έτσι συνεργάζεται με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα»

Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Μ. Πλέσσας, Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Ε. Βιτάλη, Π. Παπαδοπούλου, Κ. Γαρμπή, Μαίρη Λίντα, Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Θ. Αδαμαντίδης, Κ. Καραφώτης, Λ. Πανταζής, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Γ. Νέγκα, Λ. Καλημέρη κ.α.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΕΡΗΣ


Δισκογραφία

 • Η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του Κώστα Αγέρη γίνεται με τη σφραγίδα του πατέρα, Γιάννη Παπαγερίδη. Οι δυο τους συνυπογράφουν τον Ποντιακό δίσκο «Έντεχνα Στράτας».
 • Το επόμενο βήμα στη δισκογραφία έρχεται με τη συμμετοχή του στο δίσκο – αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή». Όπου συνεργάζεται με γνωστούς Πόντιους καλλιτέχνες της Ποντιακής και λαϊκής σκηνής.
 • Το τρίτο βήμα στον χώρο της δισκογραφίας γίνεται με την συμμετοχή του στο δίσκο «Ξεριζωμός», πλάι σε καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός είναι αφιερωμένος στην Σμύρνη και γίνεται αφορμή να ενωθούν το παραδοσιακό, το έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι.
 • Το 2014 ενορχηστρώνει τον δίσκο «Ξενιτεμέντσα Παναΐα» και συμμετέχει στο ομότιτλο videoclip που γυρίστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Δίπλα στους καταξιωμένους Πόντιους ερμηνευτές Αλέξη Παρχαρίδη, Στάθη Νικολαΐδη και Δημήτρη Καρασαββίδη.
 • Το 2016 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Για Να Μην Ξεχνώ, Θυμάμαι». Ένας μουσικός φόρος τιμής στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σε μουσική Κώστα Αγέρη. Με τη συμμετοχή χαρισματικών ερμηνευτών όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος , η Μελίνα Ασλανίδου, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Αλέξανδρος Παρχαρίδης, ο Κώστας Θεοδοσιάδης και ο Γιάννης Παπαγερίδης.

Από αυτή τη δισκογραφική δουλειά προκύπτει η μεγάλη Ποντιακή επιτυχία «Ντως καμπάνα»

 • Τον Μάιο του 2019 κυκλοφορεί το τραγούδι «Για σένα πατρίδα μου». Άλλο ένα τραγούδι αφιερωμένο στην μνήμη των αδικοχαμένων ψυχών της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Την μουσική υπογράφει ο Κώστας Αγέρης, ενώ τους στίχους συνυπογράφει μαζί με τον Θάνο Λέγγα.


Η νίκη στο «The Voice»

Το 2015 ο Κώστας Αγέρης ήταν ο μεγάλος νικητής του «The Voice Of Greece», ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε την πρώτη λαϊκή του επιτυχία «Πως το ‘παθα αυτό». Mε πάνω από 10 εκατομμύρια αναπαραγωγές, κυκλοφορεί από την «Minos ΕΜΙ», σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου.

Φέτος, ο Κώστας Αγέρης συμμετείχε στο «Just The 2 Of Us», με παρτενέρ την παρουσιάστρια Ναταλί Κάκκαβα. Παρ’ όλου που εντυπωσίαζαν σε κάθε live εμφάνιση τους, αποχώρησαν από το δημοφιλές τηλεοπτικό show, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022.


Διαβάστε επίσης: Κώστας Αγέρης: Για σένα πατρίδα μου

Μοιραστείτε το