Ποντιακά στην Αγορά Μοδιάνο

Μοιραστείτε το

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, δίνουμε ραντεβού στην «Αγορά Μοδιάνο», σε μία εκδήλωση υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας και του νταουλιού. Φυσικά, από το Ποντιακό γλέντι δεν θα λείπουν εδέσματα της Ποντιακής κουζίνας.

Ζωντανή μουσική, χοροί του Πόντου και παρουσίαση παρασκευής Ποντιακών εδεσμάτων


Ποντιακή εκδήλωση

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, δίνουμε ραντεβού στον κεντρικό διάδρομο της «Αγοράς Μοδιάνο» στις 12 το μεσημέρι, όπου τα μέλη και οι χορευτές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν τον Πόντο, υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού.

Ακριβώς μετά το «Λάλεμαν» που θα έχει προηγηθεί από τη πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στη συνέχεια, το κατάστημα Ποντιακών προϊόντων «Το Πιροσκί» θα παρουσιάσει, εντός της «Αγοράς Μοδιάνο», ζωντανά την τέχνη της Ποντιακής κουζίνας που κρατά έως σήμερα.

Με τις νεότερες γυναίκες αλλά και τις γιαγιάδες να μαγειρεύουν, μπροστά στο κοινό, δύο από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά Ποντιακά εδέσματα, το «περέκ» και το «φούστουρο». Φυσικά, από το Ποντιακό γλέντι δεν θα λείπουν τα πολυαγαπημένα «πιροσκί», παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα, όλα με Α’ ποιότητας πρώτες ύλες.

Χορεύουμε τον Πόντο στην «Αγορά Μοδιάνο»

Τραγουδάμε και Χορεύουμε τον Πόντο στην «Αγορά Μοδιάνο»

Ο χορός, το τραγούδι, το φαγητό αλλά και το ποτό θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια του ανταμώματος. Προσφέροντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης, θαυμασμού και φυσικά δημιουργώντας τις πιο νόστιμες γευστικές αναμνήσεις!

  • Θα τραγουδήσουν: Δέσποινα Φιλίππου-Σαχινίδου, Αρσένης Ορφανίδης, στην λύρα και το τραγούδι: ο Δημήτρης Ορφανίδης, στο λαούτο ο Βασίλης Κασούρας, στο νταούλι ο Πάνος Ζώης.
  • Θα χορέψουν: Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς «Κοτύωρα» – Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροβάλτας «Παναγία Σουμελά» – Σύλλογος Ποντίων Σταυρού «Ξενιτέας» – Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νεκτάριου Δεντροποτάμου «Αναγέννηση».


Σπίτι του Πόντου

Επιπλέον, μία εβδομάδα νωρίτερα και συγκεκριμένα από το Σάββατο 18 έως και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, το «Σπίτι του Πόντου» ανοίγει τις πόρτες του στον κεντρικό διάδρομο της «Αγοράς Μοδιάνο». Για να καλωσορίσει και να προετοιμάσει τους επισκέπτες για την μεγάλη γιορτή.

Φωτογραφίες ιστορικών πόλεων του Πόντου, οικογενειακών και κοινωνικών στιγμών, διάφορα οικιακά αντικείμενα, παλαιά γεωργικά εργαλεία και διάφορα άλλα παρεμφερή αντικείμενα, συνθέτουν το ψηφιδωτό όλων των αντικειμένων που θα εκτίθενται ελεύθερα στο κοινό.

Η είσοδος στο «Σπίτι του Πόντου», αλλά και η συμμετοχή στις δράσεις της εκδήλωσης, είναι δωρεάν.


Διαβάστε επίσης: Γεύσεις και αρώματα με μνήμη

Μοιραστείτε το