Υποδοχή Παναγίας Σουμελά στη Θεσσαλονίκη

Μοιραστείτε το

Τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, υποδέχτηκε με τιμές, πλήθος κόσμου στη Θεσσαλονίκη. Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων το τριήμερο 26 – 28 Οκτωβρίου.

Η εικόνα θα φιλοξενηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, έως τις 3 Νοεμβρίου


Υποδοχή εικόνας

Η εικόνα της Παναγίας των Ποντίων έφτασε σήμερα από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, Παντελεήμων.

Η πανηγυρική υποδοχή έλαβε χώρα στη πλατεία Αγίας Σοφίας, μπροστά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας. Όπου βρίσκεται και το μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πλήθος κόσμου και μέλη Ποντιακών Σωματείων έραναν με ροδοπέταλα το Ιερό κειμήλιο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η άφιξη της Παναγίας Σουμελά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, προς τιμή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου. Προστάτη και πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος του τελετουργικού της υποδοχής, ακολούθησε λιτανεία προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Όπου και τοποθετήθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των Ποντίων, για προσκύνημα των πιστών μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Παρόντες στην υποδοχή της εικόνας ήταν: Ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα – Άγιος Ιωάννης Βαζελώνος

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00, θα φτάσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τα Ιερά Θησαυρίσματα των άλλων δύο Ιερών εικόνων που έφεραν Πόντιοι κατά τον ξεριζωμό. Του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος.

  • Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, θα γίνει λιτάνευση της Ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου. Μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και των θησαυρισμάτων των άλλων δύο εικόνων.
  • Το πρωί της Κυριακής 27 Οκτωβρίου μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μνημόσυνο, για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Δείτε στο παρακάτω video του LifeEvents.gr, απόσπασμα της τελετής υποδοχής

Περισσότερες πληροφορίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις Οκτωβρίου 2019, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το