Διέκοψαν τον εθνικό ύμνο μας

Μοιραστείτε το

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη χειροπάλη (μπρα ντε φερ) στην Αττάλεια. Αλλά οι Τούρκοι δεν τον άφησαν να χαρεί την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων.

Απίστευτη ασέβεια στον Ελληνικό εθνικό ύμνο


Το ανθελληνικό κρεσέντο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο κορυφαίος Έλληνας χειροπαλαιστής Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ενώ τον ακολούθησαν Τούρκοι αθλητές, στη δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση αήττητος, σημειώνοντας 5 νίκες συνολικά.

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος (στα +100 κιλά στο αριστερό χέρι) πήρε την πρώτη θέση επικρατώντας του Τούρκου Mustafa Altuntas. Ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη χειροπάλη (μπρα ντε φερ), στη χώρα του.

Την ώρα της απονομής, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος ανέβηκε με την Ελληνική σημαία στο βάθρο της πρώτης θέσης. Μόλις ολοκληρώθηκε η απονομή των μεταλλίων, ο πρωταθλητής μας σήκωσε την Ελληνική σημαία και ξεκίνησε να παίζει ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας, προς τιμήν του.

Ωστόσο φαίνεται πως οι Τούρκοι δεν άντεξαν να ακούσουν ολόκληρο τον εθνικό ύμνο μας και επιδεικνύοντας ασέβεια, «έκοψαν» στη μέση την ανάκρουση του. Προφανώς δεν μπόρεσαν να «χωνέψουν» πως ένας Έλληνας βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου έναντι δύο Τούρκων!

Τελικά όταν τα πολιτικά παιχνίδια εισχωρούν στον αθλητισμό, αποδεικνύεται πως το πνεύμα του αθλητισμού και του αλληλοσεβασμού δεν υφίστανται. Το γεγονός αυτό στην Αττάλεια αποτελεί απίστευτη ασέβεια, μικρότητα και δίχως ίχνος αθλητικού ιδεώδους…


Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, ο «Βασιλιάς των δυναμικών αθλημάτων», γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1975 και έχει καταγωγή από τη Σελιάνα Αχαΐας. Ξεκίνησε από την Ελληνορωμαϊκή πάλη στα 8 του χρόνια και συνέχισε στην άρση βαρών. Στα 15 του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και στα 17 του σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ παίδων.

Τα τελευταία 25 χρόνια, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος ασχολείται με τη χειροπάλη (μπρα ντε φερ) έχοντας συλλέξει πάνω από 140 τίτλους και διακρίσεις.

Παράλληλα με το επάγγελμα, τις οικογενειακές υποχρεώσεις και τον πρωταθλητισμό, σπούδασε «Ιστορία και τέχνες στον Ελληνικό πολιτισμό» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, λαμβάνοντας πτυχίο πολιτισμιολόγου.


Διαβάστε επίσης: Τα μετάλλια να μείνουν στην οικογένεια του Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Δείτε στο παρακάτω video την απονομή και τη στιγμή που διέκοψαν τον εθνικό ύμνο μας…

Μοιραστείτε το