Επιστρέφει «Το Κόκκινο Ποτάμι» με νέα επεισόδια

Μοιραστείτε το

Είναι πλέον οριστικό, καθώς έπεσαν οι υπογραφές! Η αγαπημένη σειρά, με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, θα επιστρέψει με 2ο κύκλο στους τηλεοπτικούς δέκτες, μέσα από τη συχνότητα του ΟΡΕΝ TV.

Η συγκινητική σειρά που είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία στο Ανοικτό Κανάλι


2ος κύκλος – Νέα επεισόδια

Ο Μανούσος Μανουσάκης συμφώνησε με τη διοίκηση του σταθμού της Παιανίας, ώστε ο 2ος κύκλος της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» να προβληθεί την επόμενη σεζόν.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί το καστ, αφού είναι προγραμματισμένο τα γυρίσματα να ξεκινήσουν στις αρχές του καλοκαιριού. Η επιθυμία του ΟΡΕΝ TV είναι η σειρά με την υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη, που θα είναι η συνέχεια του «Κόκκινου Ποταμιού», να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Οκτώβριο και να προβάλλεται μία φορά εβδομαδιαίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τίτλος δεν θα είναι «Κόκκινο Ποτάμι Νο2»

Κεντρική ηρωίδα παραμένει η Ιφιγένεια Νικολαΐδη που την ενσαρκώνει η Αναστασία Παντούση. Ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά, αλλά και τη ζωή της Ιφιγένειας, θα παίξει ο ήρωας που θα υποδυθεί ο Όμηρος Πουλάκης.


Η συνέχεια του «Κόκκινου Ποταμιού» θα ξεκινά… περίπου εκεί που ολοκληρώθηκε ο προηγούμενος κύκλος της πετυχημένης σειράς. Καταγράφοντας την πορεία του Ποντιακού λαού μετά τη Γενοκτονία και το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Κοινή επιθυμία της διοίκησης του OPEN TV και του Μανούσου Μανουσάκη είναι να πιάσουν το νήμα από «Το Κόκκινο Ποτάμι» και να αφηγηθούν τη συνέχεια της ιστορίας.

Να υπενθυμίσουμε πως στο τελευταίο επεισόδιο, του 1ου κύκλου της σειράς, βλέπουμε στο λιμάνι την Ιφιγένεια (Αναστασία Παντούση) και τον γιο της να μπαίνουν στο πλοίο, έχοντας καταφέρει να σωθούν.

Ο Μίλτος (Ιωάννης Παπαζήσης) συλλαμβάνεται και οδηγείται σε μια εξαντλητική πορεία θανάτου. Και ενώ η πορεία περνάει από ένα ποτάμι που έχει γίνει κόκκινο από ανθρώπινο αίμα, λίγο αργότερα ο Μίλτος πέφτει κάτω εξουθενωμένος. Ο Κερέμ τον πλησιάζει και ενώ όλοι περιμένουν να τον σκοτώσει, αυτός του κόβει τα δεσμά και του ψιθυρίζει να φύγει…


Το ομώνυμο βιβλίο στο οποίο βασιζόταν η πρώτη σειρά ολοκληρώθηκε και για τον λόγο αυτό θα γραφτεί εξαρχής πρωτότυπο σενάριο. Τα νέα επεισόδια θα αφορούν τη συνέχεια της ιστορίας, στην εποχή μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Ήδη οι δύο πολύ έμπειροι σεναριογράφοι, ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη, γράφουν τη συνέχεια για «Το Κόκκινο Ποτάμι», με επίκεντρο τον Ελληνισμό του Πόντου.


Σχετικά με τη σειρά

Την τηλεοπτική χρονιά που προβλήθηκε, «Το Κόκκινο Ποτάμι» καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια προβολής του. Η σειρά του OPEN TV, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές και κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο.

Μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε στον χρόνο και ξετύλιξε στις οθόνες μας τα «πέτρινα» χρόνια του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου. Κυρίως όμως μας συγκλόνισε, κορυφώνοντας το δράμα στο τραγικό φινάλε του.

«Το Κόκκινο Ποτάμι» είναι η πρώτη τηλεοπτική σειρά που έριξε φως σε ένα κομμάτι της ιστορίας των Ποντίων, με το οποίο δεν είχε ασχοληθεί μέχρι σήμερα η τηλεόραση.

Κατάφερε να μεταφέρει στον θεατή το ιστορικό δράμα των Ποντίων. Εκείνη την στιγμή της φρικαλεότητας, που ξέσπασε πάνω σε μια μερίδα πληθυσμού των Ελλήνων, αφανίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες αθώους.

Μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές, «Το Κόκκινο Ποτάμι», βασίστηκε στο ομώνυμο ιστορικό βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη. Μια παραγωγή αποτελούμενη από 171 ηθοποιούς και 3246 κομπάρσους, και 45 μέλη τηλεοπτικού συνεργείου.

Ταξίδεψε σε Γαλλία και Ρωσία, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας μας (Ξάνθη, Ημαθία, Τρίκαλα, Αττική κ.α.), καταγράφοντας συνολικά 1944 ώρες γυρισμάτων (με γυρίσματα σε καθημερινή βάση). Ενώ για τα γυρίσματα της σειράς χρησιμοποιήθηκαν 629 κοστούμια εποχής.

Τέλος, να επισημανθεί πως για τον 1ο κύκλο της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» χρειάστηκαν 3 χρόνια έρευνας και 1 χρόνος προετοιμασίας.


Μακάρι λοιπόν να ευοδωθούν οι συζητήσεις, έτσι ώστε ο 2ος κύκλος της αγαπημένης μας σειράς να υλοποιηθεί και «Το Κόκκινο Ποτάμι» να επιστρέψει με νέα επεισόδια.

Δείτε παρακάτω το 32ο και τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», του Μανούσου Μανουσάκη.


– Διαβάστε επίσης: Η Ιστορία επιτέλους σε πρώτο πλάνο

Μοιραστείτε το