Η Ποντιακή καταγωγή του Ιωάννη Παπαζήση

Μοιραστείτε το

Το Κόκκινο Ποτάμι, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, σκηνοθετεί ο Μανούσος Μανουσάκης. Η σειρά αφηγείται μια ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στα δύσκολα χρόνια του διωγμού του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η σειρά με θέμα τα γεγονότα που επηρέασαν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου


Ιωάννης Παπαζήσης

Μιλώντας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάννη για τα γυρίσματα της σειράς του OPEN TV, ο ηθοποιός εξήγησε πως για τις ανάγκες του σεναρίου οι σκηνογράφοι έχουν στήσει ένα ολόκληρο χωριό στη περιοχή του Λαυρίου. Που αναπαριστά την Αμισό (Σαμψούντα) στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως είπε ο Ιωάννης Παπαζήσης, μπορεί για μια σκηνή 4 λεπτών να χρειαστούν 10ωρα γυρίσματα.

«Το δύσκολο στο Κόκκινο Ποτάμι σε σχέση με άλλες σειρές είναι πως σε ένα επεισόδιο έχει περίπου 15-20 φυσικούς χώρους και κυρίως εξωτερικούς.

Η μεγαλύτερη δυσκολία, όμως, είναι να χτίσουμε όλο αυτό, αυτή την ιστορία, γιατί εξελίσσεται σε μια άλλη εποχή. Λόγω των ιστορικών γεγονότων είναι μια «επικίνδυνη», θα έλεγα, εποχή και την αντιμετωπίζουμε με μεγάλο δέος».

Παραδέχτηκε πως δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στον ρόλο του Μίλτου. Γιατί αρχικά δεν ήξερε αν θα ήθελε να πάρει μέσα του «αυτό το καράβι που πονάει» λόγω της Ποντιακής καταγωγής του. «Το φοβόμουν πραγματικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.


Η Ποντιακή καταγωγή του

Ο Ιωάννης Παπαζήσης, με καταγωγή από τη Δράμα, μίλησε για τους παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του, οι οποίοι και τον μεγάλωσαν. Που όσο θυμάται τον εαυτό του παιδί, του διηγούνταν ιστορίες της εποχής εκείνης.

«Ο παππούς μου ήρθε από τον Πόντο όταν ήταν 9 ή 10 χρονών. Είχε χάσει την αδελφή του. Αυτό που έχει χαραχτεί στο μυαλό μου από όλες αυτές τις αφηγήσεις είναι ένας μεγάλος πόνος».

Όπως μοιράστηκε με τη παρουσιάστρια της εκπομπής «Τώρα ό,τι συμβαίνει», ο κόσμος τον σταματά και του μιλάει στο δρόμο. Δεν τον βλέπουν απλά σαν ένα γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο. Του μιλούν για τη δουλειά του, για το Κόκκινο Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντυπώσεις – Κριτική για «Το Κόκκινο Ποτάμι»

Δείτε στο παρακάτω video, απόσπασμα από την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει». Όπου ο πρωταγωνιστής της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι», Ιωάννης Παπαζήσης, μιλάει για την αγαπημένη δραματική σειρά εποχής του OPEN TV.

Μοιραστείτε το