Νεότερες πληροφορίες για το Κόκκινο Ποτάμι

Μοιραστείτε το

«Το Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, η σειρά που αγαπήθηκε και συγκίνησε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές, επιστρέφει στο OPEN TV δυο χρόνια μετά, ακόμα πιο συγκλονιστική.

Η ιστορική – δραματική σειρά, που καθήλωσε τους τηλεθεατές, επιστρέφει!


Η συνέχεια της ιστορίας

Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια Νικολαΐδη με τον γιο της, έχοντας καταφέρει να διασωθούν, φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία, για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός.

Αυτή τη φορά το ζευγάρι που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι η Αναστασία Παντούση και ο Όμηρος Πουλάκης.

Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο, θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία. Όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των Χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται.

Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη, καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους.

Το όνειρο της Mεγάλης Ελλάδας, ο διχασμός, η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων, είναι το πολιτικό-κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο θα κινείται η ιστορία. Πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο κάδρο.

Επίσης, η συνέχεια της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα αγκαλιάζει τις οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.


Νέες προσθήκες – Άγριες Μέλισσες

Φαίνεται πως η συνέχεια της συγκλονιστικής σειράς του Μανούσου Μανουσάκη θα έχει έντονο άρωμα «Αγρίων Μελισσών», με πολλούς αξιόλογους ηθοποιούς να υποδύονται χαρακτήρες που θα μας συγκλονίσουν και θα μας διχάσουν.

Ο Δημήτρης Μαζιώτης έρχεται για να υποδυθεί έναν γλυκό και συμπονετικό χαρακτήρα. Έναν Αρμένιο που ζει στη Σμύρνη, ο οποίος θα «αγκαλιάσει» τους πρωταγωνιστές, βοηθώντας τους σημαντικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Ο Τάσος Σωτηράκης, ο Φώτης Πετρίδης και η Εύα Σιμάτου είναι επίσης νέες προσθήκες του βασικού καστ των ηθοποιών της σειράς. Μάλιστα, η Εύα Σιμάτου, η οποία υποδύθηκε στις «Άγριες Μέλισσες» την Μαίρη Χατζίδου (την αδίστακτη συγκρατούμενη της Λενιώς), έρχεται στο «Κόκκινο Ποτάμι» σε έναν ρόλο εκρηκτικό.

Μια ακόμα προσθήκη είναι και αυτή της Άννας Μάγκου. Η οποία αναμένεται να κρατήσει ένα ρόλο «δύσκολο» στην ιστορική – δραματική σειρά του OPEN TV.

Τους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατούν οι: Κωνσταντίνος Κοζάκος, Δήμητρα Σιγάλα, Σωτήρης Χατζάκης, Πέτρος Ξεκούκης, Κέλλυ Γιακουμάκη, Αγγελος Ανδριόπουλος.


Ξεκίνησαν τα γυρίσματα

Τα γυρίσματα για τη συνέχεια της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» ξεκίνησαν την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 και θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βέροια και Παλαιό Παντελεήμονα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο που δεν υπάρχει βιβλίο στο οποίο να βασίζεται η συνέχεια της ιστορίας, το συγγραφικό δίδυμο Σταύρος Αβδούλος και Ειρήνη Ριτσώνη (που συνεργάζεται πολλά χρόνια με τον Μανούσο Μανουσάκη), γράφει το σενάριο βασιζόμενο σε ιστορικές πηγές και αρχεία.

Η συνέχεια της σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι» θα προβληθεί τον Οκτώβριο του 2022, μέσα από τη συχνότητα του OPEN TV

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της σειράς, Μανούσο Μανουσάκη, η διανομή δεν μπορεί να είναι η ίδια, γιατί το 99% των ηρώων πέθανε στο «πρώτο ποτάμι» και αυτό ήταν και η ουσία. «Οι άνθρωποι αυτοί εξοντώθηκαν από τη Γενοκτονία που περιγράφαμε…» αναφέρει χαρακτηριστικά.


– Διαβάστε επίσης: Το Κόκκινο Ποτάμι 2 – Ξεκινούν τα γυρίσματα

Μοιραστείτε το