Ποντιακά Κάλαντα – 18ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας

Μοιραστείτε το

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Β’ τάξης από το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, μαζί με τη δασκάλα τους, βρέθηκαν καλεσμένοι στον ραδιοφωνικό σταθμό CAMPOS FM 97,8.

Οι μικροί μαθητές έζησαν μοναδικές εμπειρίες και βιώσαν πρωτόγνωρα συναισθήματα!


CAMPOS FM 97,8

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Β’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, μαζί με την δασκάλα τους κα Κλεονίκη Παπαντώνη, βρέθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό CAMPOS FM 97,8, καλεσμένοι της ραδιοφωνικής παραγωγού κας Μαργαρίτας Θεοχάρη. Mε αφορμή την βράβευσή τους στον «7ο Πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό».

Αφού τους υποδέχτηκαν τα στελέχη του σταθμού με πλατιά χαμόγελα και ανοιχτές αγκαλιές, τα παιδιά τραγούδησαν τα Ποντιακά κάλαντα των Χριστουγέννων.

Στη συνέχεια συζήτησαν με την κα Θεοχάρη για το παραμύθι που δημιούργησαν, αλλά και για το τι θα ήθελαν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. Διάβασαν αποσπάσματα από το παραμύθι και ευχήθηκαν σε όλους τους ακροατές:

«Καλά Χριστούγεννα και εις έτη πολλά!»

Σχετικά με τον Πανελλήνιο διαγωνισμό

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 η Β’ τάξη του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με την εκπαιδευτικό κα Κλεονίκη Παπαντώνη βραβεύτηκε στην Θεσσαλονίκη και έλαβε το 1ο βραβείο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Το σχολείο απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «παραμύθια» δημιουργώντας ένα εκπληκτικό παραμύθι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με τίτλο «Η γιαγιά Κερεκή».

Στο Πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν 11.000 περίπου μαθητές/τριες όλων των τάξεων Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, με 1200 μαθητικές δημιουργίες.

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού ήταν να γνωρίσουν όλοι οι μαθητές όλων των βαθμίδων (από την Ελλάδα και την ομογένεια) τον Ποντιακό Ελληνισμό. Και συγκεκριμένα την ιστορία του, τον πολιτισμό του και την συμβολή του στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής τους ταυτότητας.


Μαθαίνοντας για την ιστορία και τον πολιτισμό μας

Να λοιπόν πως η ιδέα ενός εκπαιδευτικού μπορεί να οδηγήσει τους μικρούς μαθητές στο να δημιουργήσουν και να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να βιώσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα!

Δείτε και ακούστε, στο παρακάτω video, τα Ποντιακά Κάλαντα από τους μικρούς μαθητές του 18ο Δημοτικού σχολείου Λάρισας

Τέλος, οι μαθητές της Β’ τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και η δασκάλα τους κα Κλεονίκη Παπαντώνη, ευχαριστούν θερμά την κα. Μαργαρίτα Θεοχάρη και όλους τους συνεργάτες της στον CAMPOS FM 97,8, για αυτή την υπέροχη εμπειρία!


Δείτε επίσης: Ένα παραμύθι που μιλάει Ποντιακά

Μοιραστείτε το