«Γη του Πόντου» – Θεατρική παράσταση

Μοιραστείτε το

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στο πασίγνωστο βιβλίο «Γη του Πόντου» του Δημήτρη Ψαθά. Το πιο συγκινητικό υπερθέαμα που θα δει η Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Μια μεγαλειώδη παραγωγή με 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.

Η πιο συγκινητική θεατρική υπερπαραγωγή της χρονιάς


Θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη

Καιρό τώρα το κοινό διψάει για την αφήγηση της ιστορίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αγκαλιάζοντας με θέρμη κάθε θεατρική παράσταση και τηλεοπτική σειρά, με θεματική που ακουμπάει στο δράμα που έζησε με τη Μικρασιατική καταστροφή.

Αν όχι φέτος πότε, θα ήταν ιδανικότερη χρονιά για να δούμε στη Θεσσαλονίκη, πόλη – αποδέκτη του μεγαλύτερου κύματος των Ποντίων προσφύγων, μία παράσταση για τη γη του Πόντου και τους ανθρώπους της;

Και μάλιστα σε ένα θέατρο στολίδι για τη Θεσσαλονίκη και το μοναδικό ίσως ικανό να φιλοξενήσει μία υπερπαραγωγή αυτού του βεληνεκούς.

Από 23 Δεκεμβρίου 2022 στο «RADIO CITY THEATRE»

Και ποιο καλύτερο βιβλίο για να μιλήσει κανείς για όσα συνέβησαν, από τη «Γη του Πόντου». Το αυτοβιογραφικό ιστορικό αριστούργημα του σπουδαίου και τόσο αγαπητού στο κοινό, λογοτέχνη – δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά;


Η «Βίβλος» του Ποντιακού Ελληνισμού

Ο Πάνος Αμαραντίδης ανέλαβε το μεγάλο εγχείρημα της θεατρικής διασκευής και απόδοσης του έργου, ενώ ο Γιάννης Κακλέας, ο μαέστρος των υπερθεαμάτων, τη σκηνοθεσία. Φωνή στην ψυχή του Πόντου ανέλαβαν να δώσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Το αποτέλεσμα είναι το πιο συγκινητικό υπερθέαμα που θα δει αυτή η πόλη εδώ και χρόνια.

Μια θεατρική παράσταση βασισμένη στη «Βίβλο» του Ποντιακού Ελληνισμού

Η παράσταση ταξιδεύει το κοινό από την παιδική ηλικία του συγγραφέα στην γενέτειρά του, την κοσμοπολίτικη Τραπεζούντα του Πόντου. Ιστορική πρωτεύουσα των Κομνηνών και μεγάλο αστικό και πολιτιστικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού, στα χρόνια του οριστικού ξεριζωμού και της προσφυγιάς.


Συντελεστές

Μια θεατρική παράσταση με 40 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.

  • Δραματοποίηση – θεατρική διασκευή: Πάνος Αμαραντίδης
  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
  • Μουσική – Τραγούδια: Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης


Πληροφορίες – Εισιτήρια

Την θεατρική παράσταση «Γη του Πόντου», του Δημήτρη Ψαθά, μπορείτε να τη παρακολουθήσετε από τη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 έως και τέλος Ιανουαρίου 2023 στο «RADIO CITY THEATRE».

Τα εισιτήρια ξεκινάνε από 12 Ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε (προπώληση) από το Viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

  • Θέατρο: «RADIO CITY THEATRE»
  • Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 11 & Παρασκευοπούλου 9 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310856660


Λεωφορεία ΟΑΣΘ

  • Από Δυτική Θεσσαλονίκη: 05, 06, 08, 33, 39, 78 – Στάση «ΦΑΛΗΡΟ» μετά το «Μακεδονία Παλλάς»
  • Από Ανατολική Θεσσαλονίκη: 03, 05, 06, 08, 33, 39 – Στάση «ΦΑΛΗΡΟ»


Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή (PEOPLE PRESENTS IKE – Τηλ: 2168004868).


Διαβάστε επίσης: Γη του Πόντου – Το βιβλίο

Μοιραστείτε το