Στάθης Παυλίδης – Ραφαήλ Αλεξανδρίδης

Μοιραστείτε το

Δύο από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της Ποντιακής μουσικής, θεωρούνται ο Στάθης Παυλίδης και ο Ραφαήλ Αλεξανδρίδης. Με την ταπεινότητα και τον αυθορμητισμό που τους διακατέχει, δημιούργησαν ένα νέο Ποντιακό Medley – Video clip, το οποίο σχεδίασαν με πολλή φροντίδα, αγάπη και μεράκι.

Απολαύστε παρακάτω το νέο Ποντιακό Medley, που ετοίμασαν ο Στάθης Παυλίδης και ο Ραφαήλ Αλεξανδρίδης


Live Ποντιακό Medley 2023

Την επιλογή των τραγουδιών έκαναν ο Στάθης Παυλίδης και τον Ραφαήλ Αλεξανδρίδης, όταν επισκέφθηκαν τον φίλο τους Λάκη Παναγιωτίδη στο στούντιο του, στην Πτολειμαιδα. Εκεί και οι τρεις μαζί, χρησιμοποιώντας το πλούσιο πνευματικό τους υπόβαθρο, καθώς και τις γνώσεις τους στο μουσικό πεντάγραμμο, πρόσθεσαν μερικά από τα αγαπημένα τους τραγούδια, στο Ποντιακό Μedley που ετοίμασαν για όλους εμάς!

Είναι άξιο να τονίσουμε ότι ο Στάθης Παυλίδης προέρχεται από μια μουσική οικογένεια και είναι γιος του μεγάλου Θεόδωρου Παυλίδη. Έχει αποκτήσει από τη μικρή του ηλικία βιώματα στην Ποντιακή μουσική, τα οποία ήταν το λιθαράκι να χαράξει τη δίκη του επιτυχημένη πορεία μέχρι και σήμερα.

Ο Ραφαήλ Αλεξανδρίδης είναι ένας νέος εξαίρετος μουσικός με ανοδική πορεία, γνώστης της παραδοσιακής ποντιακής μουσικής, ο οποίος δημιουργεί με όρεξη και πάθος τις δικές του μελωδίες.

Οι δρόμοι του Στάθη Παυλιδη και του Ραφαήλ Αλεξανδριδη συναντήθηκαν και αξιοποιώντας τις υψηλού επιπέδου δεξιότητες τους, δημιούργησαν για όλους εμάς μια σειρά αγαπημένων τους τραγουδιών, δίνοντας μια πινελιά της σύγχρονης Ποντιακής μουσικής.

Οι δύο Πόντιοι καλλιτέχνες έχουν στα σχέδια τους να συνεχίσουν να μελετούν τον πλούσιο Ποντιακό πολιτισμό και τη μουσική μας παράδοση. Και με τα βιώματα που έχουν πάρει και από τις οικογένειες τους, να καταφέρουν να αγγίξουν όλο το Ελληνικό κοινό και να προσεγγίσουν περισσότερους νέους στον Ποντιακό χώρο.

Παυλίδης Στάθης - Αλεξανδρίδης Ραφαήλ


Συντελεστές

Συντελεστές αυτής της άριστης παραγωγής είναι ο Στάθης Παυλίδης στο τραγούδι, ο Ραφαήλ Αλεξανδρίδης στη λύρα. Στην κιθάρα και στα πλήκτρα ο Λάκης Παναγιωτίδης και στα τύμπανα ο Κώστας Καρασαββίδης.

Ο προγραμματισμός η μίξη και το Mastering έγιναν στο στούτνιο «Lp Studio Rec» στην Πτολεμαίδα. Υπεύθυνοι της σκηνοθεσίας και του μοντάζ είναι οι «PK music video», Πούλιος Ιωάννης – Κορτσινίδης Γιώργος. Ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο στούντιο «Shellac Recording» στη Θεσσαλονίκη.

Live Ποντιακό Medley 2023


Ποντιακά τραγούδια

Τα Ποντιακά τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο «Live Medley 2023» του Στάθη Παυλίδη και του Ραφαλή Αλεξανδρίδη, είναι τα κάτωθι:

  • Αραεύω – Στίχοι: Νάκος Ευσταθιάδης / Μουσική: Θεόδωρος Παυλίδης
  • Τη ψης ιμ τα παράπονα – Στίχοι: Κώστας Σαχινίδης / Μουσική: Ιακωβίδης Μίτκος
  • Το Πουλόπο μ´ σο κρεβάτ´ – Στίχοι: Νάκος Ευσταθιάδης / Μουσική: Χρήστος Κεμανετζίδης
  • Τ´ ομμάτια μ´ αν ´κ´ ελέπνε σε – Στίχοι: Σμαρούλα Ευσταθιάδου / Μουσική: Θεόδωρος Παυλίδης
  • Αγαπώ Κορτσόπον – Στίχοι / Μουσική: Παραδοσιακό
  • Τα μαλλίαμ μ´ άσπρα χιόνια – Στίχοι / Μουσική: Χρύσανθος Θεοδωρίδης
  • Μανίτσα μ’ – Στίχοι: Χρήστος Αντωνιάδης / Μουσική: Χρήστος Χρυσανθόπουλος
  • Αροθυμία σ´ θα τρώει με – Στίχοι / Μουσική: Παραδοσιακό


Δείτε και απολαύστε παρακάτω το νέο Live Ποντιακό Medley 2023, το οποίο οι συντελεστές του μας το παραδίδουν, με την ελπίδα να το αγαπήσουμε όσο αυτοί…

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παρόν video υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με το νόμο 2121/93. Το παρόν video αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον δημιουργό του. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το link του Video Clip. Απαγορεύεται η μεταφόρτωση μέρους ή όλου το οπτικού και ηχητικού περιεχομένου σε άλλο λογαριασμό YouTube , Facebook, Instagram κλπ, χωρίς τη γραπτή άδεια των δημιουργών.

Μοιραστείτε το