ΤΟΥΖΛΑ με τον Στάθη Νικολαΐδη

Μοιραστείτε το

Με ένα νέο Ποντιακό τραγούδι προβάλλεται η πανέμορφη Παραλία Οφρυνίου, η γνωστή και αγαπημένη Τούζλα. Στο video, η Ποντιακή λύρα δίνει το ρυθμό και όσο εξελίσσεται η γνωστή μελωδία του «Τικ», την οθόνη κατακλύζουν εικόνες Ελληνικής φύσης, από την γνωστή παραλία στην Καβάλα.

Στάθης Νικολαΐδης – Πέλα Νικολαΐδου – Γεύση Νικολαΐδου


Παραλία Οφρυνίου στην Καβάλα

Το νέο αυτό Ποντιακό τραγούδι οι στίχοι του οποίου γράφτηκαν ειδικά για την περιοχή, και το καταπληκτικό video clip προβάλλουν πολλές ομορφιές από την Παραλία Οφρυνίου, τη γνωστή μας και ως Τούζλα.

Πρόκειται για το τραγούδι με τίτλο «ΤΟΥΖΛΑ», που ερμηνεύει ο δημοφιλής Πόντιος τραγουδιστής Στάθης Νικολαΐδης. Ενώ μέσα από τους στίχους του Βασίλη Μωυσιάδη, απευθύνει κάλεσμα για διακοπές στον ομώνυμο «παράδεισο», όπως χαρακτηρίζει την Παραλία Οφρυνίου.

Ο Στάθης Νικολαΐδης, δηλώνει ότι η αγάπη του για τον συγκεκριμένο τόπο, τον βοήθησε να αποδώσει το συναίσθημα, τονίζοντας επιπλέον…

«Όταν μου πρότειναν να τραγουδήσω για τις ομορφιές της Τούζλας, ανταποκρίθηκα με μεγάλη χαρά, γιατί είναι μια περιοχή που ούτως ή άλλως έχω στην καρδιά μου»


Στάθης Νικολαΐδης

Ο Στάθης Νικολαΐδης, υπογραμμίζει ότι απόλαυσε κάθε λεπτό των πολυήμερων γυρισμάτων, αφού απαιτήθηκαν πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές λήψεις.

«Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους Πόντιους, αλλά και τους απανταχού Έλληνες. Έχουμε απλές Ποντιακές λέξεις, που κάνουν το τραγούδι κατανοητό.

Ενώ είμαι σίγουρος ότι θα βγει και εκτός του πλαισίου προβολής του τόπου και θα μείνει ως ένα τραγούδι που αναφέρεται στις ομορφιές μιας περιοχής της Ελλάδας»

Θέλοντας μάλιστα να σπάσει τη μονοτονία του τραγουδιού, ο Στάθης Νικολαΐδης μοιράστηκε το μικρόφωνο με τις δύο του κόρες. Την Πέλλα Νικολαΐδου, που έχει ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της και από το 2004 ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι. Καθώς και τη Γεύση Νικολαΐδου, τη μικρότερη κόρη του, που αν και ερασιτέχνης, το ερμήνευσε εξίσου καλά. Αφού μεγάλωσε σε οικογένεια τραγουδιστών και επιπλέον, το λάδι της βάπτισής της το έβαλε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τραγουδιστές, ο Στέλιος Καζαντζίδης.


Πέλα Νικολαΐδου

Η Πέλα Νικολαΐδου για το όλο εγχείρημα δηλώνει:

«Αισθάνομαι πολύ τυχερή και χαρούμενη που συμμετείχα στη συγκεκριμένη παραγωγή.

Πρώτον γιατί εργάστηκα ανάμεσα σε επαγγελματίες και είμαι μέρος ενός εξαιρετικού αποτελέσματος και δεύτερον γιατί γνώρισα μία περιοχή με απίστευτες ομορφιές, που δεν είχα επισκεφτεί έως τα γυρίσματα και σίγουρα θα την επιλέξω για τις διακοπές με την οικογένειά μου»


Στίχοι τραγουδιού

Έλα στη Τούζλα να αλλάξεις τον αέρα σου, να χαρείς το καλοκαίρι και ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Ενώ κοντά είναι και η Αμφίπολη με τα αρχαία της, λένε οι στίχοι στην Ποντιακή διάλεκτο. Τη στιγμή που στο video «ζωντανεύει» το λιοντάρι της Αμφίπολης από το τουριστικό έντυπο και εμφανίζεται σε πρώτο πλάνο.

Σε άλλο σημείο οι στίχοι κάνουν λόγο για τη νυχτερινή ζωή της περιοχής, το καλό και οικονομικό φαγητό της και τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν παιδιά και μεγάλοι, «ντυμένοι» πάντα με τα αντίστοιχα πλάνα.

Δεν λείπει όμως ούτε το στίγμα της εποχής. Αφού όπως επισημαίνεται «εφτάμε κι ένα μουχαμπέτ και ανά δύο μέτρα», που σημαίνει ότι θα γλεντήσουμε τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού!

Θελτς σον παράδεισο να ζεις
ξένοιαστα εσύ ημέρας

Έλα σην Τούζλαν ν’αλλάεις
ολίον τον αέρας
.

Φέρον και την φαμέλια σ΄
παιδία – γεροντάδες

να χαίρουστουν την θάλασσα
με ολίτσικα παράδες
.

Ελάτε για να λάσκουστουν
σε μαγαζία νέα

Σουμά εν και η Αμφίπολη
μ΄ αγάλματα Αρχαία
!

Κάθαν ημέραν σο κολύμπ’
και ξαν σο σπίτ΄ δεβάτε

και όλια τα οράματα
αληθινά ν’ευτάτε
.

Θα τρώγωμε και πίνομε
ση θάλασσας τα κέντρα

εφτάμε κι ένα μουχαμπέτ
και ανά δύο μέτρα
!

Η Τούζλα, το Οφρύνιον
εν τη ζωής ο τόπος…

Να χαίρεσαι το καλοκαίρ΄
και ότι σύρ’ το ψώπο σ΄

Τα γαλανά νερά τεσά
και τ΄ έμνοστα φαία

Τούζλα για παραθέριση
είσαι σην κοινωνία
!


Δείτε το video clip

Μοιραστείτε το